Nominaties Westfriese Sportverkiezingen 2019

De nominaties voor de Westfriese Sportverkiezingen over 2019 in de diverse categorieën zijn bekend. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Westfriese Sportverkiezingen op zondag 12 januari in schouwburg Het Park in Hoorn.

Juryleden met een directe relatie naar de sport hebben het afgelopen jaar de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele Westfriese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze in actief zijn in de Westfriese sportwereld. Een enorme klus, want deze regio kent nogal wat topsporters en topsporters in spe, sporttalenten, sportteams en een enorm leger aan deskundige mannen en vrouwen in de training, coaching en begeleiding. Daarom staan de juryleden het hele jaar op scherp, winnen adviezen in, maken vergelijkingen en afwegingen, en zijn uiteraard voortdurend met elkaar in conclaaf en discussie. Tijdens de laatste juryvergadering is uiteindelijk de beslissing genomen over de genomineerden.

De genomineerden in de diverse categorieën zijn:

Aangepaste sporter:

Carmen Koedood, wielrennen;

Geert Schipper, para triatleet;

Bas Takken, zwemmen.


Sportcoach:

Ernesto Hoost, trainer van Santino Verbeek;

Sander van Dijk, trainer van Hovocubo;

Johan Rutz, trainer de Zouaven.

 

Sporttalent:

Janno Botman, schaatsen/in line skaten;

Jordy van Workum, schaatsen/in line skaten;

Bente Kerkhoff, schaatsen/in line skaten.

 

Sportman:

Santino Verbeek, vechtsport;

Nicolas Heiner, zeilen;

Bauke Muller, bridge                         

 

Sportvrouw:

Nadine Visser, atletiek;

Lobke Berkhout, zeilen;

Pippa van Iersel, Kite Surfen

 

Sportploeg:

SEW B1, Handbal;

Hovocubo, Zaalvoetbal;

HBV, Badminton

Bekendmaking

Het programma begint zondagmiddag 12 januari om 14.30 uur in Schouwburg Het Park in Hoorn. Meer info en kaartverkoop op website www.westfriesesportverkiezing.nl

De Westfriese sportverkiezingen worden georganiseerd door de stichting Sportverkiezingen West-Friesland, die in 1992 is opgericht. De organisatie bestaat uit vrijwilligers uit bedrijfsleven en overheid, ieder met specifieke kennis en netwerk op het gebied van sport, programmering, techniek, financiën en communicatie.

Volg ons op facebook

Hoofdsponsor

[/vc_column_text]