Blog

28 november 2013

Uitreiking oorkondes voor jeugdsporters Hoorn

HOORN – Dertien jeugdsporters hebben een oorkonde van de gemeente ontvangen omdat zij Nederlands Kampioen zijn geworden in hun tak van sport. De uitreiking door wethouder Aart Ruppert vond op 22 november plaats op het stadhuis.

De oorkonde is een beloning voor jonge sporters die een belangrijke sportprestatie geleverd hebben, zoals het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch Kampioenschap. Wethouder Aart Ruppert is trots op de sporters. ‘De oorkonde is bedoeld om deze jonge sporters in het zonnetje te zetten. Met het behalen van deze mooie resultaten zijn ze een voorbeeld voor de jeugd in Hoorn en zetten ze daarnaast de stad op de kaart.’
Nederlands Kampioenen

De oorkonde wordt uitgereikt aan dertien jeugdsporters die Nederlands Kampioen zijn geworden in hun tak van sport:
Jaro van Wijngaarden, Nederlands Kampioen turnen, toestel Vloer en koningstoestel Rek
Lid van de Koninklijke Nederlandse Gym Unie (KNGU)
Bas Takken, Nederlands Kampioen openwaterzwemmen vrije slag junioren 1 en 2
Lid van zwemvereniging Hoorn
11 spelers van team D1, Nederlands Kampioen zaalvoetbal
Lid van zaalvoetbalvereniging HV/Veerhuys
Kom je in aanmerking voor een oorkonde?

De oorkonde wordt uitgereikt aan jeugdsporters bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch Kampioenschap. De sporter moet lid zijn van een Hoornse sportvereniging of woonachtig zijn in Hoorn. Daarnaast moet de sporter deel uitmaken van de jeugdcategorie van een sportbond die aangesloten is bij het NOC*NSF. Iedereen kan een aanvraag voor een oorkonde indienen via het aanvraagformulier op de gemeentelijke webpagina www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.

Nieuws
About WFSgala