Blog

6 januari 2014

Lobke Berkhout, Edith van Dijk, Esther Schouten en Robert Slippens in sportpanel

sportverkiezing_logo_170HOORN – Tijdens het 20e Westfriese Sportgala komende zondag wordt op passende wijze ook stil gestaan bij het overlijden van Sjoerd Huisman. Twintig jaar achter elkaar Westfriese sportverkiezingen is bereikt dankzij topsporters zoals Sjoerd, die in 2008 en 2009 is uitgeroepen tot Westfries sportman van het jaar.

Topsporters zoals hij, maar natuurlijk ook de vele andere sporters uit de regio, hun ouders en familie, hun supporters, fans, sportverenigingen en sportorganisaties hebben dit spektakel gemaakt tot een niet meer weg te denken jaarlijks terugkerend sportief hoogtepunt in West-Friesland. Bijna ieder jaar waren er toppers met wereldtitels.

Maar hoe steekt de regio West-Friesland met deze topprestaties af tegen andere regio’s, tegen de rest van Nederland? Is ons niveau wel echt goed? Is het te handhaven? Is er nog meer te bereiken? Hoe goed staat de sport er in onze regio werkelijk bij? Krijgen de talenten alle kansen?

Sportpanel

Deze en nog veel meer vragen zijn van wezenlijke betekenis voor de toekomst van sportief West-Friesland. Wie kan ze beter beantwoorden dan onze eigen topsporters? Daarom presenteert het Westfries Sportgala op 12 januari een Panel van Coryfeeën.

Lobke Berkhout, Edith van Dijk, Esther Schouten en Robert Slippens zullen door presentatoren Chris Wobben en Vincent Baten kritisch worden geïnterviewd. Alle vier hebben ze in hun sportcarrière een of meerder keren de Westfriese titel behaald en bovendien de oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen. Ze hebben ieder in hun eigen sport ervaren wat er nodig is om door te dringen tot de top, en vooral ook om daar bij te blijven. Ze willen daar openhartig over praten, maar zeker ook over de vraag, hoe belangrijk sport is en hoe sportief West-Friesland zich zal moeten inspannen om bij te blijven, of in de toekomst een nóg hoger niveau te bereiken.

Nominaties

Hoogtepunt van het Sportgala is uiteraard de bekendmaking van de winnaars. De nominaties voor 2013 in de diverse categorieën zijn bekend. Het zijn bij de mannen: Vincent Onos (kogelslingeren), Coen de Koning (zeilen) en Simon Schouten (schaatsen);  vrouwen: Mariska Huisman (schaatsen), Irene Schouten (schaatsen) en Vera Koedooder (wielrennen); sportploegen: Hollandia 2 (voetballen), Hovocubo (zaalvoetbal) en Dansschool Verbiest (dansen); sporttalenten: Niko Mak (zwemmen), Maaike Boogaard (wielrennen) en Sam van Etten (biljarten); aangepaste sporten: Ronald Boef (golfen), Renske Nugter (klimmen) en Jeffrey Stuut (skiën); coaches: Sander van Dijk (Hovocubo), Rob Cramer (Hollandia2) en het team van Double V: Debby Kuperus, Tim van Leeuwen en Karin Terpstra.

Jury

Juryleden met een directe relatie naar de sport hebben tussen 1 december 2012 en 1 december 2013 de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele Westfriese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze actief zijn in de Westfriese sportwereld. En ook dit jaar blijkt dat de genomineerden van de Westfriese Sportverkiezingen borg staan voor sport van heel hoog niveau. Ook worden tijdens dit gala de prijs van verdienste en de kop-op prijs uitgereikt.

Entertainment

Het Sportgala wordt gepresenteerd met veel spektakel, show en entertainment, en begint om 14.30 uur. Gerard Berkhout is de programmaleider en Jan Vriend verzorgt de technische presentatie op het podium. Hoofdsponsor Rabobank heeft gezorgd dat er een ervaren spreker van internationale allure komt, dit jaar dressuurruiter Laurens van Lieren, co- presentator bij de NOS over ruitersport, die een nog steeds groeiende belangstelling geniet. Ook dit jubileumjaar wordt de muziek weer verzorgd door One Pair, zijn er weer de spetterende dance acts van Minh Zone en is er een demonstratie van Nunchaku The Performers. 

Kaarten

Kaarten voor dit evenement zijn vrij te bestellen op de site van www.westfriesesportverkiezing.nl. De ontvangst is met een kop koffie, in de pauze zijn de consumpties gratis en de toegangskaarten zijn inclusief een consumptiebon voor de borrel na afloop. Aanvang 14.30 uur, de zaal is open om 14 uur.

Nieuws , , , , , ,
About WFSgala