Blog

12 januari 2014

West-Friesland brengt hulde aan zijn sporters

DSC00066WEST-FRIESLAND – Met enerverende acts, daverende shows, presentaties en entertainment beleefde sportief West-Friesland zondagmiddag in schouwburg Het Park in Hoorn voor de twintigste keer de Sportverkiezingen West-Friesland. Bij aanvang werd echter allereerst even stilgestaan bij het overlijden van de Westfriese sporters Piet Olofsen, Britte Duijn en Sjoerd Huisman.

Piet Olofsen (78)  was van 1964 tot 1973 zeven maal Nederlands kampioen speerwerpen en werd in 1967 uitgeroepen tot Nederlands atleet van het jaar. Britte Duijn (19) was een talentvolle atlete van de Streker Atletiek Vereniging en had al diverse NK-medailles gewonnen en clubrecords op haar naam staan. Sjoerd Huisman, topschaatser in de marathonwereld, werd in het verleden twee keer uitgeroepen tot sportman van West-Friesland.

Sjoerd Huisman Piste

Tijdens het Sportgala werd onthuld dat de nieuwe ijs- en skeelerbaan in Wervershoof de Sjoerd Huisman Piste gaat heten. Dat hebben de gezamenlijke verenigingen van Medemblik en Wervershoof besloten.

In het vervolg van het programma werd de regionale sportwereld in al zijn geledingen volop in de schijnwerpers gezet met als hoogtepunt uiteraard de bekendmaking van de winnaars. Hun prestaties van het afgelopen jaar logen er weer niet om: een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland. Een jaar lang heeft de jury voor dit evenement de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd. Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Diverse prijzen werden daarvoor uitgereikt.

Panel van Coryfeeën

DSC00098Bijzonder deze keer was het Panel van coryfeeën: de regionale topsporters Esther Schouten, Lobke Berkhout, Edith van Dijk en Robert Slippens. Alle vier hebben ze in het verleden de titel van sportman of sportvrouw van West-Friesland gewonnen. Zondagmiddag vertelden ze wat er allemaal bij komt kijken om vanuit je eigen regio naar die top te komen, en vooral, hoe daar te blijven. Hoe belangrijk het sportponderwijs al is op de basisschool. En dat er in de regio tussen de gemeenten stevig moet worden samengewerkt om topvoorzieningen hier te krijgen en te behouden.

Presentatie

De presentatie van deze 19e editie van de West-Friese Sportverkiezing was in handen van Chris Wobben en Vincent Baten. Jan Vriend  nam de uitgebreide beamerpresentatie voor zijn rekening en de algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout.

Tijdens dit gala werd de muziek verzorgd door het duo One Pair, er was een spectaculaire demonstratie van Nunchaku The Performers en dressuurruiter van internationale allure Laurens van Lieren vertelde over de ‘ongeremde passie’ die nodig is om de top in de sport te bereiken en te behouden.

DSC00126De dansgroep van Minh Zone oogstte weer grote bewondering met hun spetterende dance acts en zorgde voor een daverende afsluiting.

De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen miss West-Friesland 2012 Lindsey Abdoelkariem en Sharon Koelemeijer..

Het evenement werd financieel mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de West-Friese gemeenten en bijdragen van hoofdsponsor Rabobank en tal van bedrijven uit de regio West-Friesland.

Nieuws, Spotlight
About WFSgala