Blog

23 december 2014

Motivaties: Sporttalent 2014

Genomineerden: Melanie Bierdrager | Sam van Etten | Bas Takken

Melanie Bierdrager

Twee dagen in de week trainen op Papendal onder leiding van Marcel Kraa. Eén keer per week aan de bak bij Disnierats en je dan ook nog een keer in het zweet werken bij Spirit. Dat is het leven van tafeltennistalent Melanie Bierdrager. En ja, en dan ook nog naar het Oscar Romero om dit jaar eindexamen Havo te doen.

Dit alles heeft er ook in 2014 voor gezorgd dat er klinkende resultaten worden geboekt. Een greep uit de prijzenkast:

– Goud met het Nederlands team tijdens de Open Jeugd Kampioenschappen in Portugal en daar individueel derde worden bij de meisjes tot en met 17 jaar.

-In januari levert Melanie een topprestatie door bij de dames, ja de senioren dus, derde te worden bij de Masters. Op deze leeftijd een ongekende prestatie!

-Samen met Marieke van der Kamp wordt Melanie in het dubbelspel in mei Nationaal Kampioen bij de bij meisjes tot en met 17 jaar.

-De kwalificatie voor de Europese Jeugdkampioenschappen wordt afgedwongen door bij de eerste twee te eindigen in het overall klassement. Bij die Europese Jeugd Kampioenschappen doet Melanie het super. Zij wordt de beste Nederlandse omdat zij zich plaatst bij de beste 32; in het dubbelspel haalt zij de laatste 16.

-In de Nederlandse competitie slaat Melanie een dubbelslag:

Met het herenteam van Disnierats wordt promotie bewerkstelligd van de 3e naar de 2e divisie. En dat tegen die mannen ‘die nooit willen verliezen maar dat wel heel vaak doen!’

Al weer een aantal jaren speelt Melanie bij de dames van Dozy Den Helder; daarmee wordt het landskampioenschap in de wacht gesleept!

De inzet en progressie die Melanie blijft tonen, de teamprestaties én de individuele topprestaties zorgen ervoor dat de nominatie van Melanie Bierdrager meer dan verdiend is.

Belangrijkste prestatie in het sportjaar 2014:

3e bij Europese kampioenschappen individueel Portugal
3e bij Europese kampioenschappen team Portugal
3e bij de Masters senioren
1e NK dubbelspel meisjes t/m 17 jaar met Marieke van der Kamp
kwalificatie Europese kampioenschappen door bij de beste twee te eindigen
1e NK voor clubteams dames met DOZY Den Helder

Sam van Etten

Een echt talent herken je door de constante progressie die er wordt geboekt. Sam van Etten is zo’n talent. Natuurlijk, hij heeft de steun van zijn ouders mee. En ook zijn opa, Henk van Etten die geen wedstrijd mist, is van onschatbare waarde. Maar het is de gedrevenheid van de rustige, nadenkende Sam die er voor zorgt dat in 2014 de topbiljarters in alle spelsoorten rekening met hem zijn gaan houden.

Vorig jaar promoveerde Sam naar de hoogste klasse bij de senioren, de ereklasse. Dit jaar wordt hij tot ieders verbazing al Nederlands Kampioen Libre groot in die ereklasse. Een ongekende prestatie!

Sam grossiert in 2014 in titels: eerste bij het NK Jeugd biljarten libre groot, eerste bij het NK Jeugd biljarten 47/2 en ook winnaar bij het NK jeugd kaderlibre. Hij behaalt super resultaten bij de senioren in het anker kader en het bandstoten. Zijn progressie bij het bandstoten, dat is een heel andere discipline, wordt door kenners hoog aangeslagen.

Een waarlijk unieke prestatie wordt neergezet met de talentvolle clubgenoten, Ferry en Jordy Jong. Met het team van Horna worden zij Europees libre kampioen voor jeugdteams. Zij winnen daar niet alleen alles, maar doen dit met overmacht! Sam mist het hele weekend niet! Al zijn vier partijen beslist hij al in de eerste beurt. Hij realiseert een toernooimoyenne van 270 met een geprolongeerde serie van 1080!

Bondstrainer Patrick Niessen koestert dit talent. Biljartvereniging Horna is trots en ook in West-Friesland zijn wij ‘groosk’ op zo’n talent.

Terecht genomineerd voor ‘Sporttalent van het jaar 2014’: Sam van Etten!

Belangrijkste prestatie in het sportjaar 2014:

promotie naar de senioren groot biljart ereklasse
1e NK jeugdbiljarten libre groot
1e NK jeugdbiljarten 47/2
1e NK kader jeugd libre
1e Europees kampioenschap libre voor teams

Foto via Horna.nl
Foto via Horna.nl

Bas Takken

Geen grammetje vet, een en al spier, 65 kilo, 1.85 meter en nog maar 15 jaar. En dan alles winnen wat er te winnen valt. Wat is een talent?

Ook bij openwater zwemmer Bas Takken, lid van Zwemvereniging Hoorn, gaat het niet vanzelf. ’s Ochtends voor school  5,5 kilometer zwemmen in De Waterhoorn en ’s middags graag nog wat meer. Van mei tot september nog zo’n vier keer per week naar Medemblik om daar in het open water te trainen onder leiding van Marcel Stroet. Het eindexamen Mavo dit jaar op de Oscar Romero zal vast wel lukken want aan inzet ontbreekt het Bas niet, in én buiten het water. Zijn trainers in Hoorn, Daan Kneppers, Rob Schut en zijn vader Jack, zien daarom de toekomst rooskleurig tegemoet.

Die verwachtingen zijn terecht. Bas wint alles van Leiden tot Vught, van de Bosbaan tot de Gaasperplas. Ook de Brakeboer trofee in Medemblik, 2500 meter, wordt aan zijn zegekar gebonden. In totaal zwemt Bas 24 wedstrijden. Eén keer brons, één keer zilver en maar liefst 22 keer tikt hij aan voor goud! Dat deze 15-jarige nu al overall winnaar wordt van de Nederlandse junioren 15/16 jaar verbaast niemand. Geen ander komt dan ook de titel  van het Nederlands Kampioenschap op de 2500 meter vrije slag bij de 15/16-jarigen zo toe als Westfries Bas Takken.

 

De ouders van Bas vinden al die inspanningen mooi. Belangrijker is echter dat Bas iedere ochtend lachend opstaat en zegt dat hij er zin in heeft. Met die instelling en die inspanningen komt zijn droom, ooit het Kanaal over zwemmen, met iedere slag dichterbij.

 

Hoop op een fraaie Westfriese toekomst! Kortom, een terechte kandidaat voor de titel “Talent van het jaar 2014’.

 

Belangrijkste prestatie in het sportjaar 2014:

1e in het eerste open water circuit
1e in open watercircuit in Leiden
1e 1000 meter open water op de Bosbaan Amsterdam
1e 1500 meter Gaasperplas Amsterdam
1e 2500 meter Brakeboer trofee Medemblik
1e 1000 meter vrije slag Vught
NK 2500 meter vrije slag
Winnaar van het landelijk klassement open water

bas  sportverkiezing Foto via zvhoorn.nl (Bas Takken staat in het midden)

Nominaties , , ,
About WFSgala