Blog

18 december 2014

Motivaties: Westfriese Sportman 2014

Genomineerden: Rick SchipperRob HartogNicholas Heiner

Rick Schipper

De naam Schipper is langzamerhand niet meer weg te denken bij de Westfriese Sportverkiezing. Meerdere malen werden familieleden reeds genomineerd. Dat is ook niet vreemd, want de sportfamilie Schipper levert bij het inline-skaten, het skeeleren en het schaatsen, veelvuldig talenten af.
Voor Rick was 2014 uiterst succesvol.
Al vroeg in het seizoen grossierde hij in ereplaatsen bij het NK inline-skaten. Iets dat een vervolg kreeg bij het EK, later dat jaar. Ook bij de EK skeeleren op de weg in de aflossing, pakte hij een ereplaats met een bronzen medaille. Dit overigens samen met o.a. broer Kay.
Bij de NK inline skaten op de weg werd het wederom dunnetjes overgedaan.
Hij pakte twee nationale titels op twee verschillende disciplines.
De uitzending naar het Wereldkampioenschap in Argentinië had de kers op de taart moeten worden. Mede door een val aan het begin van de WK-week, is dat helaas niet helemaal geworden wat hij ervan verwacht had.
Maar gedreven door zijn eerzucht, de familie-concurrentie en zijn talent zal hij ook in 2015 waarschijnlijk weer op de voorgrond treden. En zeker nu hij zich bij de senioren moet gaan manifesteren, een geweldige nieuwe uitdaging.
Zijn prestaties door het hele seizoen heen, leveren Pim echter ook in 2014 een terechte nominatie op voor de titel Westfries Sportman van het jaar.

 • De belangrijkste redenen van de jury voor zijn nominatie zijn:
  1e NK inline skaten 1000 meter
  2e NK Skaten 1000 meter
  3e Inline skaten 1000 meter op het EK
  3e EK Skaten aflossing op de weg
  NK 500 meter in line skaten weg
  NK 500 meter tijdrit

Rob Hartog

Rob Hartog is inmiddels niet meer weg te denken uit de motorsportwereld en na een minder gelukkig jaar 2013 is hij weer zeer succesvol teruggekomen en heeft hij onder andere de Nederlandse titel in de Dutch Supersport klasse behaald.
Tijdens het weekend zag het er niet direct naar uit dat dit zou lukken. Er was immers achterstand op de toenmalige leider in de stand. Maar een uitgekiende tactiek, vertrouwen in zijn eigen kunnen en vooral zijn race-kwaliteiten brachten hem in oktober toch de titel.
Het was vooral ook een gevolg van een heel seizoen lang constant presteren en je bij alle wedstrijden laten zien. En zeker in een technische sport als motorracen is dat geen vanzelfsprekendheid.
Ook zijn uitstapjes naar wedstrijden in andere klassen dan de Dutch Supersport waren succesvol. Ook een bewijs voor de kwaliteiten van Rob als wegracer.
Dat hij zich niet alleen maar blind staart op zijn eigen carrière, maar ook oog heeft voor anderen, bewijst zijn actieve inzet voor de stichting Against Cancer.
Rob kunnen we kwalificeren als een gedreven sporter, die na zijn eerdere nominatie in 2012, ook nu meer dan terecht is genomineerd voor Sportman van West-Friesland 2014.

 • De jury koos hem op grond van zijn volgende belangrijkste prestaties:
  2e in Open wegrace Supercup op 6 april 2014
  2e en 5e ONK 1e race circuit Assen op 26 april
  4e EK Superstock 600 Assen op 26 april
  2e ONK 3e race circuit Assen op 4 mei 2014
  3e ONK Oss op 8 juni 2014
  2x 1e ONK Dutch Supersport Oscherleben in juni 2014
  2e ONK ONK Dutch Supersport TT Assen in juni 2014
  1e algemeen klassement in juni 2014
  7e Duitse IDM (hoog aangeschreven wedstrijd) in augustus 2014


Foto via Picasa.com / Rob Hartog / Race

Nicholas Heiner

Het zeilen is hem met de paplepel ingegoten. Vader Roy nam voor Nederland immers ook al vier maal deel aan de Olympische Spelen.
Hijzelf begon zijn carrière, net als vele andere topzeilers, in de jeugdboten Optimist en later de 420.
Maar de grote successen kwamen later, na de overstap naar de 49er-klasse en de meer bekende 470. Hij mag dan ook gerust als een zeer allround zeiler worden gekenmerkt en het succesvolle jaar 2014 zeilt hij in de Laser-klasse.

West-Friesland blijkt dus wederom een zeer gezonde basis te zijn voor topzeilers, die wereldwijd furore maken. 2014 is een topjaar geworden voor Nicholas en de opmaat voor de ambities die hij heeft voor de Olympische Spelen 2016.

Tijdens het EK en het testevent in Rio liep het nog niet zoals gepland. Maar de 2e plaats op de hoog aangeschreven Delta Lloyd regatta in Medemblik en de 4e bij de Trofeo Princes Sofia, betekende de ommekeer. Het absolute hoogtepunt volgt in september in Santander met de Wereldtitel in de Laser klasse.
De nominatie voor Westfries Sportman van het jaar 2014 is daarom een terechte beloning voor deze doorzetter in hart en nieren.
Voor de 25-jarige Nicholas hopelijk ook de bevestiging dat hij op de juiste weg is naar eremetaal in Rio de Janeiro en heel sportend West-Friesland wenst hem daar heel veel succes mee.

De belangrijkste prestaties van Nicolas:
1e Wereldtitel in de Laserklasse;
2e Medemblik Regatta winnaar Laser;
4e plaats in Trofeo Princes Sofia Laser klasse;
10e Wereldbeker Laser
12 EK Laser klasse in Split

Nominaties
About WFSgala