Blog

12 maart 2015

Eerste maandwinnaar ‘Westfriese sport in beeld’

2015-03-04 winnende foto 1e periode Kees van HaastregtKees van Haastregt is de winnaar van de eerste periode van de fotowedstrijd ‘De Westfriese Sport in Beeld’. Hij schoot de foto op 14 februari bij de wedstrijd Zwaluwen 30 – Swift en werd door de driekoppige jury unaniem uitverkoren. Dit uit een groter aantal foto’s dan vooraf was gedacht!

Professioneel fotograaf en jurylid Marcel Rob stelt: ‘Wat een shot, deze duik van de voetbalkeeper. Dit is de winnende plaat omdat het niet eenvoudig is een mooie actiefoto van een keeper tijdens een wedstrijd te maken. Hulde!’

De winnaar, hobbyfotograaf Kees van Haastregt, trekt er ieder weekend op uit om fraaie foto’s te schieten. Kees vertelt: ‘Ik heb mij de hele wedstrijd geconcentreerd op de keeper. Er kwam een vrije trap en gevolgd door een prachtige duik. Toen ik de foto zag werd ik direct blij. Hier had ik op gewacht. Want ik houd van actie, van het onverwachte.’

Maandwinnaar

Iedere maand zal in deze krant een sportfoto in het zonnetje worden gezet. Een vakjury wijst namens de Westfriese Sportverkiezingen een winnaar/winnares aan. Die zal worden gekozen uit de via www.westfriesesportverkiezing.nl ingestuurde foto’s. Op die website staan de ingestuurde foto’s.

De jury laat weten dat er nu een technisch sterke foto heeft gewonnen. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. Ook een foto die grappig of spannend is kan als maandwinnaar worden aangewezen.

Eindwinnaar

Op het eind van het jaar zal er ook een algemeen winnaar bekend worden gemaakt tijdens het gala van de Westfriese Sportverkiezingen in Schouwburg Het Park. Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd en woonplaats. Natuurlijk is er een reglement opgesteld over waar en wanneer de foto’s gemaakt dienen te zijn. Ook dat reglement staat op de website.

Deze fotowedstrijd is mede mogelijk gemaakt door: Logo Nanterre bouw

Nieuws , ,
About WFSgala