Blog

25 februari 2015

Fotowedstrijd ‘De Westfriese sport in beeld’

IMG_5177 (Large)

Eén van de ingezonden foto’s van de fotowedstrijd maand januari/februari.

Dit jaar organiseren de Westfriese Sportverkiezingen voor de eerste keer een fotowedstrijd.  Dit omdat er wekelijks in West-Friesland naar schatting rond de sportvelden meer dan 7000 foto’s worden gemaakt. Vooral dankzij de opkomst van de handige smartphones.  De organisatoren van de fotowedstrijd vinden het hoog tijd dat de beste, mooiste of grappigste foto’s gedeeld kunnen worden. Daarom kan er met ieder ‘kiekje’ meegedaan worden op www.westfriesesportverkiezing.nl.

Bekijk hier de inzendingen van de maand januari/februari en van maart

Maandelijks zal een vakjury een winnaar kiezen. Op het eind van het jaar zal er ook een algemeen winnaar bekend worden gemaakt tijdens het gala van de Westfriese Sportverkiezingen in Schouwburg Het Park. Het publiek zal in de laatste weken van 2015 ook haar stem uit kunnen brengen voor de ‘publieksprijs’.  Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd en woonplaats. Natuurlijk is er een reglement opgesteld over waar en wanneer de foto’s gemaakt dienen te zijn. Ook dat reglement staat op de website.

De vakjury bestaat uit een professioneel fotograaf, Marcel Rob, de adjunct hoofdredacteur van het Noordhollands Dagblad, Gerben van ’t Hek, en een jurylid van de Westfriese Sportverkiezingen, Ted van der Bruggen. “De organisatie van de Westfriese Sportverkiezingen stelt een wisselprijs ter beschikking. De maker van de winnende foto ontvangt van zijn/haar foto een grote afdruk,” aldus Van der Bruggen.

Daarnaast zal het een eer zijn als je foto wordt geplaatst in de lokale media. Dankzij de sympathieke ondersteuning van Nanterre Bouw, een bouwbedrijf uit Hoorn, is deze fotowedstrijd mogelijk geworden. De ingestuurde foto’s laten zien hoe veel Westfriesland op sportief gebied te bieden heeft.

Van der Bruggen: “Wij zullen de foto’s beoordelen of op schoonheid of op humor of originaliteit. Technische hoogstandjes zijn zeker niet noodzakelijk. Met de eerste reeds ingestuurde foto’s zijn wij dan ook al erg verguld!”

Nieuws, Spotlight , , ,
About WFSgala