Blog

11 januari 2015

Irene Schouten en Nicholas Heiner sportvrouw en sportman 2014

Gesprek met de drie kandidaten voor de Westfriese Sportvrouw 2014

Gesprek met de drie kandidaten voor de Westfriese Sportvrouw 2014

West-Friesland kiest zijn toppers in de sport 

WEST-FRIESLAND – Zij zijn de nieuwe sport coryfeeën 2014 van West-Friesland: sportvrouw Irene Schouten, sportman Nicholas Heiner, sporttalent Bas Takken, aangepast sporter Geert Schipper, sportcoach Sander van Dijk en sportploeg Hovocubo zaalvoetbal.

Met wervelende dance-acts van de Hoornse topformatie Double V (eveneens genomineerd), verrassend entertainment van vader en zoon Boef, de blinde golfer (ook genomineerd), en een daverende show beleefde sportief West-Friesland zondagmiddag in schouwburg Het Park in Hoorn een absoluut hoogtepunt tijdens de Sportverkiezingen West-Friesland. Opnieuw gepresenteerd  door Chris Wobbe, dit jaar bovendien samen met Lobke Berkhout, in voorgaande jaren als wereld topzeilster ook sportvrouw van West-Friesland.

De prestaties van de sporters in het afgelopen jaar logen er niet om: een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK ’s, WK ’s en vele andere grote evenementen. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd. Een enorm en vaak moeilijk karwei. ,,We hebben geweldige toppers en de prestaties liggen vaak dicht bij elkaar. Dat maakt het afwegen en beslissen nogal eens tot een helse klus,’’ vertelde juryvoorzitter Jan Burger.

Eregast deze middag was Rob Harmeling, de man die in zijn wielercarrière menig nationaal en internationaal podium behaalde. Wereldkampioen in de ploegentijdrit in 1986, deelnemer aan de wegwedstrijd tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Seoel en in de Tour de France maakte hij naam met zijn etappezege in 1992. Harmeling reikte de prijzen uit aan Nicholas Heiner en Irene Schouten.

Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Diverse prijzen werden daarvoor uitgereikt. De prijs van verdienste ging naar Loek Stam van Always Forward en de Kop-op prijs naar Lars Kooijman uit Schellinkhout. Stam is binnen Forward een ware duizendpoot maar scoorde vooral omdat hij een gedragscode heeft ontwikkeld die een vereniging transparanter en vooral veiliger maakt: er wordt meer op elkaar gelet en ongewenst gedrag en activiteiten worden op een zeer deskundige manier aangepakt. Motorcoureur Lars Kooijman werd in april vorig jaar tijdens het ONK Dutch Super Sport het slachtoffer van een crash op het circuit van Assen. Hij is nog altijd herstellende van een forse zenuwschade en de vraag is of hij ooit zijn carrière kan hervatten.

De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen miss West-Friesland 2012 Lindsey Abdoelkarim en Sharon Koelemeijer.

Jan Vriend was de samensteller van de uitgebreide beamerpresentatie met een schat aan beelden en sportnieuwtjes gedurende het gehele gala. De algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout.

Het evenement werd financieel mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de West-Friese gemeenten en bijdragen van hoofdsponsor Rabobank en tal van bedrijven uit de regio West-Friesland.

Nieuws, Spotlight, Winnaars
About WFSgala