Blog

3 januari 2015

Sportcongres stort zich op knelpunten beleid

Infographic-tbv-Sportcongres-2015_1200x

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Het eerste Sportcongres, dat zondag 11 januari in de schouwburg Het Park in Hoorn vooraf gaat aan de Westfriese Sportverkiezingen, zal worden geleid door Hans Huibers, voorzitter van handbaleredivisionist SEW uit Nibbixwoud. Het thema van het congres is bepaald door de uitkomsten van de met Sportservice West-Friesland gehouden enquête over knelpunten in het actuele sportbeleid.

Maatschappelijke taken

De Westfriese sportverenigingen zijn in meerderheid bezorgd over hun toekomst en zijn ervan overtuigd dat er in maatschappelijk opzicht steeds meer van ze wordt gevraagd. Ruim 75% van de verenigingen is niettemin bereid om maatschappelijke taken op zich te nemen, maar twijfelt nog over de te volgen koers en de ondersteuning.

Wethouder Sport in Delft

Rob van den Berg, wethouder sport in Delft, heeft al jaren ervaring op dit terrein en heeft zijn gemeente met inspirerend en vernieuwend sport- en verenigingsbeleid tot een voorbeeld voor heel Nederland op de kaart gezet. Daardoor was Delft zelfs vorig jaar genomineerd tot sportgemeente van het jaar. Van den Berg zal zijn verhaal in Hoorn aan de hand van praktijkervaringen vertellen ten overstaan van de Westfriese verenigingen die vanaf 12 uur welkom zijn in de Het Park.

FC Volendam

Naast Rob van den Berg verzorgt ook Wil Spanjer van FC Volendam een inleiding over de maatschappelijke activiteiten van de betaald voetbalclub uit het palingdorp. Tijdens de netwerklunch zijn het Vrijwilligerspunt en het Rabobank Coöperatiefonds aanwezig om vragen te beantwoorden en verenigingen op weg te helpen naar mogelijke oplossingen.

Westfriese Sportverkiezingen

Het Sportcongres gaat vooraf aan de Westfriese Sportverkiezingen, die om half drie beginnen. Deelnemers aan het congres hebben ook toegang tot het gala, waar de beste regionale sporters en clubs van het afgelopen jaar worden gehuldigd. Oud-wielerprof Rob Harmeling  is prominent eregast met zijn verhaal over zijn glanzende wielercarrière.  Harmeling deed driemaal mee aan de Tour de France en won in 1992 de derde etappe van Pau naar Bordeaux. Het sportgala wordt dit jaar gepresenteerd door Lobke Berkhout en Chris Wobben.

Nieuws , , ,
About WFSgala