Blog

25 november 2015

Westfriese Sportverkiezing in teken van ‘We gaan naar Rio!’

20150111_01490 (Large)

De beste Westfriese sporters 2014.

Sportief West-Friesland bereidt zich voor op jaarlijks sportspektakel

Sportief West-Friesland beleeft op 10 januari 2016 in schouwburg Het Park opnieuw het jaarlijkse spektakel van de West-Friese Sportverkiezingen. Tijdens een groots evenement wordt dan bekendgemaakt wie over 2015 de regionale winnaars zijn in de categorieën, sportman, sportvrouw, sportploeg, aanstormend sporttalent, sportcoach, aangepast sporten, prijs van verdienste en de oeuvreprijs.

Binnen de West-Friese sportwereld stijgt de spanning want in de loop van december wordt bekendgemaakt, wie er genomineerd zijn in de diverse categorieën. Voor de sporters is het al enorm waardevol wanneer ze tot die selecte groep van toppers behoren. Juryleden met een directe relatie naar de sport hebben het afgelopen jaar de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele West-Friese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze in actief zijn in de West-Friese sportwereld. Een enorme klus, want deze regio kent nogal wat topsporters en topsporters in spe, sporttalenten, sportteams en een enorm leger aan deskundige mannen en vrouwen in de training, coaching en begeleiding. Daarom staan de juryleden het hele jaar op scherp, winnen adviezen in, maken vergelijkingen en afwegingen, en zijn uiteraard voortdurend met elkaar in conclaaf en discussie.

Het programma begint zondagmiddag 10 januari om 14.30 uur in Schouwburg Het Park in Hoorn. Kaarten kosten slechts 5 euro en zijn vanaf nu te bestellen.

Olympische Spelen

De West-Friese sportverkiezingen staat dit jaar in het teken van de Olympische Spelen. Het thema ‘We gaan naar Rio’ is de rode draad die voortdurend terugkomt in de diverse presentaties en optredens tijdens dit sportgala. Het evenement is ook een platform voor samenwerking en het ontwikkelen van initiatieven die sporters en sporten in West-Friesland verder stimuleert!

Voor de prijs van verdienste zijn alle West-Friese gemeenten benaderd. Zij mogen ieder een voordracht doen voor de nominatie. Bij de aangepaste sporten is Sportservice

West-Friesland ingeschakeld. Of er een oeuvreprijs wordt uitgereikt hangt af van het aanbod.

De prijsuitreiking wordt ook deze keer weer omlijst met een aantrekkelijk programma, waarin sport, samenhorigheid en (West-Friese) gezelligheid centraal staan. En uiteraard is er weer een verrassende nationale sportheld(in) aanwezig. In het verleden waren dat onder anderen Erica Terpstra, Tim Lips, Hennie Kuiper, Louis van Gaal, Hans van Breukelen, Erik Breukink en Maartje Paumen.

Gekwalificeerd

Ook de show krijgt weer alle ruimte met demonstraties, acts, sprekers en natuurlijk de regionale sporthelden, de genomineerden en deze keer bovendien de toppers uit onze regio, die al gekwalificeerd zijn voor de Olympische Spelen. Zij zullen worden gepresenteerd en als hun trainingsschema het toelaat zullen zij persoonlijk aanwezig zijn. Na afloop is er alle gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten en te spreken in de foyer van de schouwburg.

De West-Friese sportverkiezingen worden georganiseerd door de stichting Sportverkiezingen West-Friesland, die in 1992 is opgericht. De organisatie bestaat uit vrijwilligers uit bedrijfsleven en overheid, ieder met specifieke kennis en netwerk op het gebied van sport, programmering, techniek, financiën en communicatie.

Nieuws, Spotlight , , , , , ,
About WFSgala