Blog

9 september 2015

Winnaar augustus in ‘Westfriese Sport in Beeld’

foto door: Anton Koster: Pipa van Iersel in actie bij Schellinkhout’

foto door: Anton Koster: Pipa van Iersel in actie bij Schellinkhout’

Fotojury blij met grote diversiteit aan inzendingen

De jury van de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen verheugt zich op het verloop van het eerste jaar van deze verkiezingen. Maandelijks komen er mooie, ontroerende of flitsende foto’s binnen. Opvallend is dat de ingezonden foto’s  van zoveel verschillende sporten zijn.

De bekendere sporten als voetbal, tennis, zeilen, wielrennen, handbal, hardlopen, atletiek, toerfietsen, tafeltennis, golfen en judo zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Fraai is dat er ook inzendingen zijn binnengekomen van wat ‘kleinere’ sporten als  handboogschieten, kitesurfen,  kickboksen, dansen, motorsport, paardrijden, judo, skeeleren en hondensport. Ook van bijzondere sportevenementen zoals de prutmarathon worden mooie foto’s ingestuurd. Alle inzendingen, te zien op de website van de Westfriese Sportverkiezingen, zorgen nu al voor een goede inkijk in de sport in West-Friesland.

De winnende foto van de maand augustus is een fraaie prent van Anton Koster uit Schellinkhout. Hij legde de 16-jarige dorpsgenote Pipa van Iersel, freestyle kitesurfster, vast tijdens een training.  Anton, die veel wat in het dorp gebeurt vastlegt, stuurde voor het eerst een foto in. Hij stelt: ‘ik deel mijn foto’s altijd met de mensen die er op staan en dus nu zelfs met heel West-Friesland!’

Opmerkelijk is dat de aard van de inzendingen per maand verschilt. Zijn er de ene maand opvallend veel foto’s van jeugdwedstrijden, een andere maand worden er veel sfeerfoto’s ingestuurd. Was dat laatste het geval in juli, in juni werden veel momenten van mentale zaken op beeld vastgelegd; die foto’s heten dan ook ‘doorgaan’, ‘fanatiek’, ‘zwaar teleurgesteld’ en ‘door het stof gaan’. Kortom, alle aspecten van wedstrijd- en recreatiesport komen aan bod.

Iedere tweede woensdag van de maand wordt de foto van de maandwinnaar in deze krant vertoont. Dat wordt door de winnaars als een eer beschouwd. Natuurlijk dingt iedere foto ook nog mee voor de jaarprijs. Deze zal worden uitgereikt op 10 januari 2016 in Schouwburg Het Park.

Ieder die tot nu toe een foto heeft ingestuurd en ook andere fotoliefhebbers worden er op gewezen dat het inzenden van nieuwe platen voor de maand september weer kan op www.westfriesesportverkiezing.nl

Nieuws, Spotlight , , , ,
About WFSgala