Blog

16 juli 2015

Winnaar juni in ‘Westfriese Sport in Beeld’

rsz_img_3045

‘Bij de pinken’, snel de plomp in! – Foto: Roy Gorres

Aan de stroom sportfoto’s  die maandelijks wordt ingestuurd via de website van de Westfriese Sportverkiezingen komt geen einde. Ook in de maand juni kwamen weer originele, fraaie of humoristische inzendingen binnen.

Winnaar maand juni

De vakjury koos als winnaar van de maand juni de foto van Roy Gorres die op 27 juni bij de prutmarathon de foto ‘Bij de pinken, snel de plomp in!’ schoot. Sport, het Westfriese platteland én een bijzonder moment in één plaat vertegenwoordigd. Roy Gorres vertelt: “Hardlopen is mijn sport. Als ik niet zelf loop dan maak ik graag foto’s. Je doet er de gefotografeerden vaak een plezier mee.”

Westfriese Sportverkiezingen

De winnaar van de maand juni dingt mee naar de prijs van ‘de sportfoto van 2015’. Deze uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het gala van de Westfriese Sportverkiezingen op 10 januari in Schouwburg Het Park. Het publiek zal in de laatste weken van 2015 ook haar stem uit kunnen brengen voor de ‘publieksprijs.  De organisatie van de Westfriese Sportverkiezingen stelt een wisselprijs ter beschikking. De maker van de winnende foto ontvangt van zijn/haar foto een grote afdruk.

‘beloning’

Kortom, grote prijzen zijn er niet te verdienen. Winnaar van de maand februari, Kees van Haastregt, stelt: ‘Het is gewoon leuk om mee te doen. In de week van de uitverkiezing kreeg ik veel felicitaties, dat is al een enorme beloning. En wel of geen fotowedstrijd, ik ga er mee door.”

Een zelfde reactie geeft Gerrit Slagter die er met de eer in de maand maart vandoor ging: “Vanuit mijn club, Spirit in Hoogkarspel, kreeg ik veel positieve reacties. De foto werd op Facebook geplaatst met alle gevolgen van dien. Ik maak vooral foto’s voor onze website maar ik zal zeker nog meer foto’s insturen naar de fotowedstrijd.”

‘Elke foto welkom’

Iedereen mag foto’s insturen, ongeacht leeftijd en woonplaats. Natuurlijk is er een reglement opgesteld over waar en wanneer de foto’s gemaakt dienen te zijn. Dat reglement staat op de website van de Westfriese Sportverkiezingen.

De tot nu toe ingestuurde  foto’s laten zien hoeveel West-Friesland op sportief gebied te bieden heeft. De foto’s worden beoordeeld òf op schoonheid òf op humor òf originaliteit. Technische hoogstandjes zijn zeker niet noodzakelijk. Met de tot nu toe ingestuurde foto’s is de jury dan ook erg verguld.

Nieuws
About WFSgala