Blog

16 juni 2015

Winnaar mei in ‘Westfriese Sport in Beeld’

Frank Matthesius

Foto: Frank Matthesius

De maand mei heeft meer ingezonden foto’s opgeleverd dan iedere maand hiervoor bij de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen. Foto’s van maar liefst 13 sporttakken werden ingestuurd.

Bijzondere sportmomenten, sportieve hoogtepunten, vertederende foto’s en emotionele sportmomenten kwamen binnen. Technische fraaie foto’s en foto’s waar dat niet aan de orde is maar waar het gaat om het bijzondere moment dankzij een attente fotograaf, zijn te zien op de website van de Westfriese Sportverkiezingen..

Ook de sponsor van de fotowedstrijd, Nanterre Bouw, houdt de inzendingen bij. Eigenaar Rens Benjamin vertelt terwijl hij druk is met de renovatie van Winkelcentrum De Huesmolen: “Net als in ons vak zie je dat sporters diep gaan voor een goed eindresultaat. Deze maand tonen de ingezonden foto’s een enorme diversiteit wat betreft de tak van sport en het gekozen onderwerp. Die diversiteit zien wij ook bij onze opdrachten; van het verbouwen van historische panden tot het construeren van de meest geavanceerde bouwwerken.Ja, met Nanterre Bouw doen wij aan de tienkamp.”

Juist door deze aantrekkelijke diversiteit stond de drie-koppige jury voor een lastige taak. Tenslotte is de keus deze maand gevallen op een foto van Frank Matthesius die ‘Onderweg naar de winst’ maakte tijdens de Kortebaan draverij in Wognum op 15 mei. Dit was de eerste keer dat Frank, hobbyfotograaf,  foto’s maakte van een harddraverij. Paard en ruiter stralen kracht en vastberadenheid uit op deze scherpe foto. Een prachtig Westfries dorpstafreel! Met de uitverkiezing huldigt de jury deze inzending!

Ieder die tot nu toe een foto heeft ingestuurd en ook andere fotoliefhebbers wordt er op gewezen dat het inzenden van nieuwe platen voor de maand juni weer kan op www.westfriesesportverkiezing.nl

Nieuws, Spotlight , , ,
About WFSgala