Blog

11 december 2015

Winnaar november in ‘Westfriese Sport in Beeld’

Vooroeverloop 2015

Winnende foto door Annelies van Breukelen tijdens de ‘Enzazaden Vooroeverloop 2015

Het was ‘bar’ weer toen de winnende foto genomen werd tijdens de Enzazaden Vooroeverloop 2015. Er was wind, er was regen en het water in het IJsselmeer spatte omhoog. De halve marathon van Enkhuizen naar Medemblik, langs de oevers van het IJsselmeer, kreeg iets heroïsch. Zoals bij veel loopevenementen in West-Friesland waren Annelies van Breukelen en haar man, Willem Zwier, gewapend met fototoestel toch van de partij. Annelies schoot de foto en stuurde die in tijdens de maand november.

Vakjury

De vakjury die bestaat uit professioneel fotograaf, Marcel Rob, de adjunct hoofdredacteur van het Noordhollands Dagblad, Gerben van ’t Hek, en een jurylid van de Westfriese Sportverkiezingen, Ted van der Bruggen, vond deze foto prachtig door het typisch Westfriese sportplaatje. Ook het in beeld brengen van jeugd- én volwassenensport in één foto wordt bijzonder gevonden.

Hiermee wordt Annelies de eerste vrouwelijke fotograaf die maandwinnaar wordt tijdens dit eerste jaar van deze fotowedstrijd.

Prijzen

Uit alle winnende maandfoto’s kiest de vakjury de overal winnaar die op 10 januari 2016 bekend gemaakt wordt tijdens de 22e Westfriese Sportverkiezing in Schouwburg het Park. Erbij zijn?

Tevens doen alle ingezonden foto’s mee aan de publieksprijs ‘Westfriese Sport in Beeld 2015’. Bekijk hier alle 200! ingezonden foto’s en breng ook uw stem uit.

Nieuws, Spotlight , ,
About WFSgala