Blog

18 november 2015

Winnaar oktober in ‘Westfriese Sport in Beeld’

Foto: Kees van Haastregt.  ‘Sammie, de snelste whippet van Hoorn’

Foto: Kees van Haastregt.
‘Sammie, de snelste whippet van Hoorn’

De maand oktober levert een verrassende winnaar bij de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen. Kees van Haastregt die de winnende foto nam, viel al eerder in de prijzen. Dat deze hobbyfotograaf die twee ochtenden per week als medisch fotograaf in het Westfries Gasthuis werkt, goede foto’s maakt is al bekend.

Het verrassende is de tak van sport: de hondensport.Kees vertelt: ‘De laatste tijd ben ik veel bij hondenwedstrijden, van windhonden- tot sleehondenwedstrijden. Juist het onverwachte van dieren spreekt mij als fotograaf erg aan. Op deze foto, genomen in Oude Pekela, staat Sammie een whippet uit Hoorn. Dat is een windhond die bij een wedstrijd tegen vijf andere honden vanuit een hok vertrekt en dan met wel 50 kilometer per uur achter een haas de race aflegt. Heel onvoorspelbaar hoe zo’n wedstrijd verloopt, hoe de hond zich zal gedragen; het juiste moment kiezen is voor mij de uitdaging.’

De vakjury stond ook dit keer voor een hele opgave. Onder andere een foto van een zeilboot in prachtige entourage, ouder/kind judo en deze foto van Sammie streden om de eer. De variëteit van de foto’s blijft verbazen. De winnende foto blinkt uit door het goed getroffen moment en de juiste fototechniek.

Deze maand, november, is de laatste maand dat er sportfoto’s kunnen worden ingestuurd die nog meedingen naar eindprijzen van 2015. De maand december telt al mee voor het volgende jaar omdat vanaf 09 december iedereen zijn/haar stem kan uitbrengen om uit alle ingezonden foto’s een publiekswinnaar aan te wijzen. In het Westfries Weekblad van 09 december zal bekend worden gemaakt hoe er gestemd kan worden. Naast deze publieksprijs zal er op 10 januari 2016 in Schouwburg Het Park ook een prijs door de vakjury worden uitgereikt.

Insturen van Westfriese sportfoto’s kan via www.westfriesesportverkiezing.nl

Nieuws, Spotlight , , ,
About WFSgala