Blog

17 december 2015

Genomineerden Aangepaste sporten 2015

Genomineerden Aangepaste sporten 2015

Jeffrey Stuut

Deze 20-jarige sporter heeft ten gevolge van een hersenbloeding bij de geboorte een verlamming gekregen, voornamelijk aan de linkerzijde.

Dankzij een geweldige inzet van hem zelf, daarbij gesteund door zijn moeder, is het hem gelukt om een uitstekend sportman te worden. In 2000 is hij al begonnen met skiën, eerst op recreatief niveau en sinds twee jaar in wedstrijdverband. Hij is door de bondscoach opgenomen in de nationale selectie en heeft de status ‘belofte’ bij het NOC-NSF. Jeffrey  traint vier keer per week in Heemskerk en Landgraaf.

Zijn belangrijkste resultaten zijn:
17 november 2015:           2e Landgraaf
19 november 2015:            1e Europacup SL
20 november 2015:            2e Europacup SL
19e op de World Ranking SL

De jury nomineert hem van harte  en wenst hem sterkte toe bij zijn streven om de paralympische spelen in 2018 in Zuid Korea te halen.

Geert Schipper

Geert Schipper is 38 jaar en heeft in 2004 een incomplete dwarslaesie gehad ten gevolge van een delta vliegtuigongeluk. Via een lang herstelproces, waarbij hij zelf de wil en overtuiging had, dat hij weer kon lopen, maar de artsen dit somber inzagen, is het hem gelukt. Inmiddels kan hij met twee enkel voet ortheses zonder krukken lopen.

Hij traint in meerdere sporten die te maken hebben met wind, water en zon. Hij skiet weer, doet aan zweefvliegen en is begonnen met zeilen en golfen. Hij geeft regelmatig Zitski les in binnen- en buitenland.

Zijn nominatie heeft hij echter te danken aan zijn paratriatlon. Enkele van zijn resultaten zijn:

14 september 2015:           4e WK paratriatlon Chicago
01 augustus 2015:           3e ITU World Paratriatlon Rio de Janeiro
18 juli 2015:                         1e Iseo Franciacorta  World Event
7 juni 2015:                                         1e Besancon ITU World Event.

Daarnaast waren er nog ereplaatsen in Nederland, Zwitserland, Engeland en Spanje.

Geert Schipper heeft de A status en gaat op weg naar Rio de Janeiro komend jaar op het onderdeel triatlon

Megan Hollander

Deze 17 jarige badmintonspeelster komt uit Hoorn en werd geboren met een verkorte linker onderarm. Zij heeft nog een klein stukje arm met elleboog. Zij speelt vijf jaar bij HBV regulier badminton en een jaar paralympisch.

Megan maakt deel uit van de Olympische selectie bij het onderdeel: ‘paralympisch badminton’.

In 2015 werd zij Nederlands kampioen in het dames enkel maar ook in het dames dubbel. Zij werd 2e in het gemengd dubbel.

In september mocht zij op grond van haar resultaten naar het WK in Buckingshamshire. In het gemengd dubbel is zij niet verder gekomen dan de poule fase. In het dames enkel werd zij 3e op het WK in de klasse SU 5 door een Turkse te verslaan. In de strijd om de 2e plaats verloor zij namelijk van een Japanse.

Nadien vond een huldiging plaats door de wethouder van Hoorn en werd zij veelvuldig gevraagd voor interviews. Zij traint nu volop voor Tokio 2020, waar voor het eerst bij de Paralympics Badminton een onderdeel zal zijn.

De jury heeft gemeend ook deze inzet en prestaties met een nominatie te moeten waarderen.

Nominaties
About WFSgala