Blog

17 december 2015

Genomineerden sportcoach 2015

Genomineerden sportcoach 2015

Sebastiaan van Klaveren

Maar liefst 24 jaar heeft het geduurd voordat de Hoornse Hockey Club WFHC weer terug is in de 2e klasse. Dit werd bereikt door de inspanningen van trainer coach Sebastiaan van Klaveren.

Na twee seizoenen op rij gepromoveerd te zijn kwam dit seizoen de apotheose tot stand in en tegen Maarssen; waar een 5-2 overwinning werd behaald.

Met de nodige technische bagage heeft de jeugdige oefenmeester ook het vermogen om zijn ploeg te motiveren. In het tijdperk waarin technische innovaties en Social Media ‘in’ zijn verzamelde hij allerlei filmpjes van familie en vrienden van het team, maakte daar een compilatie van en die vertoonde hij een uur voor de kampioenswedstrijd. De jury vond hierin voldoende redenen om de nog maar 22-jarige trainer/coach van WFHC te nomineren voor zijn prestaties.

In combinatie met de topsportwaardige accommodatie die thans in Hoorn aanwezig is zal Westfriesland nog veel gaan horen van Sebastiaan van Klaveren.

Rick Boonkamp

Via zijn vrouw raakte Rick Boonkamp besmet het handbalvirus en toen ook dochterlief bleek te beschikken over prima handbaltalent was het een logische stap om naar Westfriesland SEW te gaan.

Al snel bleek Rick te passen binnen de cultuur van SEW, dat zowel op topsportniveau als op breedtesportniveau een prima organisatie kent.

Hij ging bij de jeugd aan de slag als trainer/coach. Zowel de A als de C jeugd werd kampioen van Nederland, waarin de hand van Boonkamp zichtbaar werd. En passant werd hij ook gevraagd als interim coach van de hoofdmacht en mede door zijn inspanningen bleven de dames van SEW behouden voor de Eredivisie.

Gezien het intensieve maar uiterst succesvolle optreden van Boonkamp in de verschillende lagen van de handbalvereniging acht de jury het niet meer dan logisch Rick Boonkamp te nomineren voor deze categorie.

Gideon van der Wee

Gideon van der Wee kwam al vroeg in aanraking met de voetbalsport. Deze in Wognum geboren sportman voetbalde voor het laatst bij HOSV, waarna hij bij Volendam zijn opwachting maakte in het trainersvak. Hij nam de jeugd onder de 17 jaar onzer zijn hoede.

Na een jaar kwam hij in dienst bij AZ voor het analyseren van alle jeugdselecties. Hij bleef daar drie jaar en ging vervolgens als assistent coach aan de slag bij AS Trencin in Slowakije.

Daar werd Gideon van der Wee de rechterhand van hoofdcoach Martin Sevela. Het afgelopen jaar won Trencin de Nationale voetbalbeker en werd ook landskampioen van Slowakije.

Daarbij had Gideon een belangrijk aandeel.

Vanwege de dubbel, waarin Gideon een belangrijke schakel is was de jury unaniem van mening, dat de nominatie meer dan verdiend is.

Nominaties
About WFSgala