Blog

17 december 2015

Genomineerden Sportploeg 2015

Genomineerden Sportploeg 2015

Horna Jeugd biljarten

Je zou West Friesland het Mekka van de biljartsport kunnen noemen. Reeds honderden jaren wordt de sport in diverse lokaliteiten gespeeld en is uitgegroeid tot een van de sporten in opkomst.

West-Friesland telt vele geregistreerde biljarters, lid van de KNBB, terwijl ook de ouderencompetities door de week floreren.

Dat de jeugd niet vergeten wordt bewijst men onder meer bij de grote vereniging Horna in Hoorn. Al jaren wordt de jeugd daar het fijne van de biljartkunst bijgebracht en het is niet vreemd dat dit jaar de jeugd zich bij de sportploegen aandient.

In 2015 speelde het jeugdteam van Horna met de leden Jordy Jong, Leon Dudink en Nick Dudink in de bekercompetitie om het kampioenschap van Nederland. In slopende gevechten wisten de Westfriezen korte metten te maken met drie teams uit Afferden en vier teams uit Zevenbergen. De beker ging mee naar Westfriesland; terecht een prestatie die in aanmerking komt om genomineerd te zijn voor de verkiezingen.

SEW handbal junioren A

Het dorp Nibbixwoud is de bakermat van hand- en voetbal. In het handballen weten bestuur en trainers elk jaar wel de aandacht op zich te vestigen, vaak met klinkende resultaten. Met name de jeugd is al jaren een stabiele factor en elk jaar is er wel een team bij, dat kampioen in de hoogste divisie van het land wordt.

Dit jaar is de A jeugd van Westfriesland SEW er opnieuw in geslaagd om kampioen van Nederland te worden en andere gerenommeerde ploegen als Quintus en VOC achter zich te laten.

Maar het bleef niet beperkt tot de A Jeugd, ook de C jeugd behaalde het Nederlandse kampioenschap, terwijl het eerste team van Westfriesland SEW de finale van de Nederlandse handbalbeker behaalde.

Het belang van jeugdopleiding, gepaard met resultaat, is voor de jury aanleiding geweest de A junioren van Westfriesland SEW te nomineren voor de sportverkiezing 2015.

DSV Dance Impression

De vereniging, in 2011 opgericht en bestaande uit dansers van verschillende verenigingen, is als een komeet aan het dansfirmament verschenen. Lieten zij in voorgaande jaren al goede resultaten zien in 2015 werden resultaten behaald die nog beter waren. Zo werden zij winnaar op het Ballroom Double V dansgala in februari en werden zij in januari al 2e tijdens de Step in Time Trophy. Op 28 maart behaalden zij een 1e plaats op het European Dance Explosion Gala

In oktober werden zij winnaar op het NK Standaard klasse Dance, terwijl in oktober eveneens een prachtige 4e plaats werd behaald tijdens de Europese kampioenschappen Ballroom.

Op grond van deze belangrijkste resultaten is DSV Dance Impression genomineerd voor het jaar 2015 als een van de sportploegen van het jaar 2015.

Nominaties
About WFSgala