Blog

17 december 2015

Genomineerden sporttalent 2015

Genomineerden sporttalent 2015

Bas Takken

Zwemtalent Bas Takken kent 365 dagen bijzondere ontwikkelingen. Een succesvolle crowdfundingactie omlijst het geheel.

De levenslange scheefstaande voet zorgt voor plaatsing in het paralympisch team. Centrale selectietrainingen, lid van het  Johan Cruijff talententeam én kanshebber op plaatsing voor de Paralympische Spelen 2016 bieden een nieuw perspectief.

In zijn leeftijdsklasse tot en met 16 jaar is Bas bij het open water zwemmen alleenheerser.

Met 20 gewonnen wedstrijden kan het Nederlands Kampioen van het landelijk klassement open water hem niet ontgaan.

Ook het Nederlands Kampioenschap Open Water op de 2500 meter bindt hij aan zijn zegekar.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap korte baan, in een 25 meter bad, zwemt Bas in de klasse voor zwemmers met een beperking een wereldrecord op de 800 meter en de 1500 meter vrij. Een wereldprestatie!

Het grootste doel echter deze winter is het halen van de limiet voor de Paralympische Spelen. In een paar maanden tijd moet er dan 6 seconden af van zijn PR op de 400 meter vrij. Op 12 december tijdens de Amsterdam Swimcup is het zover: met een tijd van 4.19 op de 400 meter vrij wordt de limiet geslecht. Bas Takken, West-Friesland, op weg naar Rio!

Sam van Etten

Voor Sam van Etten is 2015 een jaar waarin hij de overwinningen op de biljarttafel aan elkaar reeg. Nederlandse Kampioenschappen bij de jeugd in het 47/2 en het libre zijn naast de vele winstpartijen voor Horna in de eredivisie super prestaties.

Een absoluut hoogtepunt was de EK-titel in de leeftijdsgroep onder de 21 jaar in het libre groot die Sam behaalde in Brandenburg in april. Kenners zijn echter de mening toegedaan dat de derde plaats die Sam bij de Nederlandse Kampioenschappen behaalde in de Ereklasse, bij de volwassenen dus, zelfs nog hoger moet worden aangeslagen. De student uit Amsterdam behaalde daar een algemeen gemiddelde van 64.90; dat is voor zijn leeftijd een ongekend niveau. Dat is het niveau waarmee Hans Vultink in de jaren ‘70 de Nederlandse biljartwereld domineerde.

Patrick Niessen, voormalig Belgisch topspeler en nu bondstrainer stelt: ‘Sam pakt alles goed op. In een paar jaar tijd heeft hij al een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het eind is nog niet in zicht. Dit is een toptalent!’

De progressie én de resultaten die Sam boekte in 2015 zorgen er voor dat Sam een topkandidaat is voor de titel ‘Sporttalent van het jaar 2015’!

Nominaties
About WFSgala