Blog

17 december 2015

Genomineerden Sportvrouw 2015

Genomineerden Sportvrouw 2015

Nadine Visser

Nadine is een terugkerende naam bij de Westfriese Sportverkiezingen. Jarenlang als talent genomineerd en ook als winnares gekozen. Sinds twee jaar wordt zij nu genomineerd bij de vrouwen. Voorwaar een prestatie!

Zij werkt daar ook heel duidelijk naar toe met een duidelijke focus waarbij zij stap voor stap te werk gaat.

Nationale titels vallen bij Nadine nauwelijks meer op, hoewel dit natuurlijk op zich ook al geweldige prestaties zijn. Haar succesvolle deelname op de EK meerkamp in Gotzis was opmerkelijk. Ogenschijnlijk vanzelfsprekend mengde zij zich in deze zware discipline al bij de Europese top.

Bij de WK atletiek in Beijing zette zij dit voort. Als rookie eist zij nu al tussen de vrouwen haar plek op met een 8e plaats.

Als startloopster van de nationale estafetteploeg 4×100 meter wist zij samen met o.a. Daphne Schippers de WK finale te bereiken, waar helaas een foute wissel roet in het eten gooide.

Het feit dat zij in Beijing de 100 meter horden liet lopen is voor de jury het bewijs dat Nadine een grote toekomst tegemoet gaat met weloverwogen keuzes, waarbij de OS in Rio weer een volgende mijlpaal zijn.

Vandaar ook dat Nadine in 2015 weer genomineerd is voor de titel Sportvrouw van het jaar.

Yvonne Spigt

Een keer eerder stond Yvonne Spigt op het podium bij de Westfriese Sportverkiezingen. Nu, in 2015, herhaalt zij dat kunstje en geeft aan dat zij geen eendagsvlieg is. Een gevestigde naam in het schaatsmarathon circuit en een vrouw die iedere ploegleider wel in de ploeg zou willen hebben. De Westfriese nuchterheid en haar werklust vormen hier de basis en maakt dat zij al 8 jaar een naam is om rekening mee te houden in de Topdivisie van het schaatsen.

In 2015 kwam zij tot een geweldige prestatie door het winnen van de 200 kilometer lange alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en wel op 31 januari. Daarbij werd zij ook overall- winnaar en draagster van het groene pak van de KPN Grand Prix natuurijs.

Dit  seizoen strijdt zij weer mee van voren en laat zij zich veelvuldig zien binnen het peloton. Daarbij verliest zij ook het ploegbelang van haar sterke formatie, met verschillende toprijdsters, niet uit het oog.

Duidelijk is dat Yvonne een waardig exponent is van het Westfriese sportgebeuren en haar tweede nominatie voor Sportvrouw van het jaar past daar uitstekend bij.

Irene Schouten

Net als andere genomineerden al een aantal jaren een naam, die niet ontbreekt bij de Westfriese Sportverkiezingen. Irene is een topsportster in hart en nieren die triomfen aan elkaar rijgt. En was 2014 al een enorm succesjaar, in 2015 doet zij dit nog eens dunnetjes over.

Naast geweldige prestaties op de marathon, het NK schaatsen all round en het skaten, is er echter een discipline in 2015, waarin zij bijzonder excelleert: de Mass start.

Een nieuwe discipline in het lange baNominaties Sportvrouw 2015an schaatsen die ook Olympisch is geworden. De wereldtoppers nemen dit zeer serieus.

Irene is er in geslaagd om met name hier ook internationaal haar naam te vestigen. Zij werd Nationaal kampioene, won de Wereldbeker- wedstrijden en eindigde uiteindelijk op de 2e plaats in de eindstand van de Wereldbeker.

Maar klap op de vuurpijl was de Wereldtitel Mass start die zij behaalde op 15 februari in Heerenveen.

Een geweldige prestatie en gezien de resultaten, die zij ook dit seizoen al weer heeft behaald, maakt dat zij een van de grote kanshebbers gaat worden voor de allereerste Olympische titel, die in Pyengchang  zal worden vergeven.

Kortom, voor Irene dus een meer dan terecht nominatie voor de titel Sportvrouw van het jaar.

Nominaties
About WFSgala