Blog

10 januari 2015

Motivaties: Aangepast sporter 2014

Genomineerden:  Ronald BoefGeert SchipperJeffrey Stuut

Ronald Boef

Ook in het sportjaar 2014 heeft Ronald Boef weer een aantal sprekende resultaten neergezet. Heel bijzonder in het afgelopen jaar was dat hij voor het eerst zonder hulp middelen speelt (blinde grips op zijn clubs) en zich volledig in de baan beweegt als een ziende (valide) speler en vanaf Australië zonder zijn vader aan de tour is begonnen.

Nog bijzonderder is dat zijn nieuwe coach (golf pro) vanaf het Iers Open Ronald totaal begeleid en tevens functioneert als caddie en dat dit ondanks deze grote veranderingen hij zich toch heeft weten te handhaven in de absolute top van Europa en de Wereld. Dit is echt een top prestatie.

Op de ranking neemt Ronald de derde plaats in Europa in en staat hij momenteel  zesde op de Wereld Ranking voor de aankomende twee jaar.

In 2016 gaat hij naar het volgende Wereld Kampioenschap in Japan, hiervoor heeft Ronald zicht geplaatst n.a.v. zijn top tien plaats tijdens het afgelopen Wereld Kampioenschap in Australië.

Doelstelling voor de aankomende jaren is: Olympisch Goud op de pre Olympisch Spelen die naar zeer grote waarschijnlijkheid worden gehouden in Japan (2020) Hier wordt door Ronald en een team vanaf heden intensief naar toe gewerkt en wordt alles onder geschikt gemaakt . Alles zal er op worden afgestemd.: Trainingen en wedstrijden zijn belangrijk maar de resultaten zullen iets minder belangrijk zijn. Handhaving in de top 10 van de wereld zal echter wel een voorwaardezijn. Dankzij zijn sponsoren hoopt deze genomineerde nog belangrijke stappen te maken met het golfen.

Belangrijkste prestatie in het sportjaar 2014: categorie B1, 100% blind.

Eerste Duitsland München Open                  Mrt. 2014
Zevende op het Australisch Open                 April 2014
Zesde op het W.K. in Australië                     Mei  2014
Achtste Iers Open                                          Juni 2014
Negende Britsch Open                                  Juli   2014
Zevende Amerikaans Open                           Aug. 2014
Negende Italiaans Open                                Okt.  2014

Geert Schipper

De 37 jarige Geert Schipper kreeg in 2004 een ernstig ongeluk met een delta vliegtuig. Daarbij brak hij zijn linkerhiel en ook zijn 2e lendewervel. Na 6 dagen ziekenhuis in Frankrijk en 3 weken Hoonr kwam hij in Wijk aan Zee (Heliomare) terecht om daar 6 maanden te revalideren.

Toen hij naar huis mocht,  was alles anders met de opgelopen beperking.  Ondanks dat de doctoren zeiden, dat hij nooit meer  kon lopen  zette hij een jaar na zijn ongeluk, op zijn eigen bruiloft, de eerste stappen. Dit was reden voor de EO om voor de televisie Geert in het programma  “Weddingplanner” aandacht aan zijn ontwikkelingen te schenken

Inmiddels beoefent hij weer meerdere sporten, die met elementen als zon, wind en water te maken hebben. Weliswaar aangepast, maar toch met inzet!

In de winter  traint Geert 5 tot 6 uur voor het handbiken en in de zomer is dit 15 uur per week. Daarnaast traint hij 4 tot 6 uur per week in het zwemmen.

Geert heeft zijn gezin en de Stichting “Sport is leven” waarvoor hij ook vertegenwoordiger is. Deze stichting houdt zich bezig met het organiseren van extreme activiteiten voor lichamelijk gehandicapten.

In het afgelopen sportjaar heeft Geert vele topprestaties neergezet. Deze prestaties, zijn doorzettings-vermogen en zijn activiteiten naast zijn eigen sportcarrière hebben tot resultaat  dat Geert Schipper genomineerd is in de categorie “Aangepaste sporter – sportjaar 2014”

De jury nomineerde Geert voor zijn volgende prestaties:

1e ITU Worldparatriathlon                                           Iseo-Franciacorta
1e ITU Worldparatriathlon                                           Londen
1e ITU Worldparatriathlon Event                                Besancon
1e ETU Powerman Long distance en Sprint duathlon EK Horst
1e Paratriathlon  NK
1e tijdrit  NK Montferland
1e Omloop Alblasserwaard
2e Adelante Challenge Berg en Terblijt
2e NK Handbiken in Delden
2e Topcompetitie Tandem Woonexpo Kapenga           Drachten
3e Ronde van Noordelos
4e Ronde van Obdam
4e criterium Utrecht
4e NHC Grote Prijs van Rotterdam

Jeffrey Stuut

Driemaal per week reist Jeffrey Stuut af naar Heemskerk om aldaar te trainen bij Ski Racing Heemskerk. Daarnaast traint hij een paar keer per jaar in Landgraaf met het project van ‘fun’dament tot talent. Verder is Jeffrey voor training en het skiën van wedstrijden vele weken met de nationale selectie in het buitenland Naast het skiën beoefent deze sporter ook andere sporten:  Wielrennen en aan krachttraining moeten er voor zorgen dat hij zich steeds verder ontwikkelt in zijn sport ‘het skiën’.

De 19 jarige Jeffrey Stuut uit Enkhuizen  is een volhouder. Vooralsnog zeiden de doctoren dat hij nooit zou kunnen lopen, maar deze doorzetter heeft dat samen met zijn moeder toch weten te klaren.

Jeffrey is nog maar twee jaar bezig met wedstrijd skiën. In deze korte tijd heeft hij een enorme progressie gemaakt. Jeffrey maakt zelfs deel uit van de nationale skiselectie voor aangepaste skiërs. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven bij het NOC*NSF. Van deze Nationale Sportbond ontving hij een belofte status.

Door zijn enorme progressie in het afgelopen jaar moet Jeffrey regelmatig zijn doelstellingen bijstellen en komen zijn ‘dromen’ steeds dichterbij. Zijn grote droom is om naar de Paralympische Spelen in Pyeongchang (Zuid-Korea 2018) te gaan en daar goud te halen.

Gezien zijn prestaties in het afgelopen sportjaar is Jeffrey terecht genomineerd in de categorie ‘aangepaste sporter over het sportjaar 2014’

Belangrijkste prestatie in het sportjaar 2014:

Niveau                        plaats               discipline        plaats ranking

IPCAS                        Rinn                SL                   5de                          Internationaal
IPCAS                        Rinn                SL                   9de                          Internationaal
IPCAS                        Landgraaf       SL                   2de                          Internationaal
NPW               Zoetermeer     SL                   1ste                         nationaal
NPW               Zoetermeer     SL                   1ste                         nationaal
NPW               Zoetermeer     SL                   1ste                         nationaal
NPW               Landgraaf       SL                   2de                   nationaal

Jeffrey staat in de Wereldranking 35e
Overall Nederlands slalom kampioen klasse mannen staan, seizoen 2013-2014
IPCAS= internationale wedstrijden onder Europacup niveau.
NPW= Nationale punten wedstrijd.
Wereldranking            SL=35ste          GS=58ste

Nominaties
About WFSgala