Blog

10 januari 2015

Motivaties: Sportploeg 2014

Genomineerden:  DOUBLE VHovocuboJeugdteam HORNA

DOUBLE V

Latinformatie 

Al jaren is de formatie van Double V uit Hoorn, onder leiding van Debby Kuperus en haar collega trainers Tim van Leeuwen en Karin Terpstra, een geduchte kandidaat voor de nominatie van de Westfriese Sportverkiezingen.

Op 15 december 2013 werd het team 7e op het Wereldkampioenschap in Bremen.  Met een ongekende energie stortte de latinformatie zich in de maanden daarna op verdere deelname aan gala’s. Zo werden 1e plaatsen behaald op Dance to Impress formatie grandprix latin, het BeNeLux kampioenschap in Wervershoof en het Double V dance gala. Maar ook een aantal 2e plaatsen viel het team ten deel.

Op 4 mei 2014 werd het team 7e op het EK latin in het Duitse Düren.

Maar het grootste succes boekte Double V op 6 december van het sportjaar toen in Bremen voor het eerst in 10 jaar eindelijk weer eens de finale van het WK Latin werd behaald. In de finale, gade geslagen door 8000 bezoekers,  moest de Hoornse formatie nog 5 professionele teams voor laten gaan. Een eervolle 6e plaats was hun deel.

De jury vond de prestatie echter zo groot dat zij werden genomineerd als één van de beste sportploegen voor het jaar 2014.

De belangrijkste resultaten in het sportjaar 2014:

6e WK latin dansen in Bremen
7e EK latin dansen Düren
1e Benelux kampioenschap
meerdere ereplaatsen

Hovocubo

Zaalvoetbal

De afgelopen jaren is de Hoornse zaalvoetbalvereniging HOVOCUBO voor elke ploeg een geduchte tegenstander. In 2014 speelde de ploeg de finale om de Bene Beker en werd uiteindelijk verslagen door het Belgische KK Malle

Ook in de competitie scoorde de ploeg erop los en trok op 17 mei 2014 de ploeg naar Den Bosch om daar FCK De Hommel te ontmoeten. Alles hing van die wedstrijd af, want bij winst was HOVOCUBO kampioen van Nederland. In een zinderende wedstrijd werd het een gelijkspel (6-6) maar in de verlenging werd niet meer gescoord. Strafschoppen brachten HOVOCUBO het kampioenschap van Nederland.

In augustus 2014 wist HOVOCUBO zich te plaatsen voor de 1e ronde van de UEFA Futsal Cup door groepswinnaar te worden in de voorronde van het UEFA Futsalcup Toernooi in Ierland.

Daardoor werd de ploeg geplaatst in de 1e ronde Main Round in Slovenië. Het werd voor de Hoornse formatie een ontmoeting met de Europese top en hiertegen was HOVOCUBO niet opgewassen. Het werden drie nederlagen, maar er werd met ere verloren.

Op 6 september van het sportjaar behaalde  HOVOCUBO ook nog de Supercup.

Terecht is HOVOCUBO ook dit jaar weer genomineerd als sportploeg van het jaar 2014.

De belangrijkste resultaten uit het sportjaar 2014 zijn:

Kampioen van Nederland in de eredivisie zaalvoetbal
1e in de voorronde van de UEFA futsal Cup
2e in de finale van de BENE beker
Deelname in de Main Roud in Slovenië

Jeugdteam HORNA

biljarten

Ze kwamen nog nauwelijks boven het biljart uit toen zij al met een biljartkeu in de hand liepen.. De vereniging en natuurlijk ook hun ouders zagen het wel zitten. De vader van Sam van Etten heeft een café in Schermerhorn, dus kon de toen nog (kleine) Sam zich naar hartelust ontwikkelen.

Maar ook de broers Ferry en Jordy Jong kregen het biljarten van huis uit mee, want vader was een zeer verdienstelijk speler.

De kleine jongens werden groot en al snel bleek, dat zij tot de grootste talenten van Nederland behoorden. In 2014 werden diverse individuele biljart resultaten behaald.

Maar als clubteam moest het gebeuren op 3 en 4 mei in Luxemburg, waar het Europees Kampioenschap voor Jeugdploegen werd gespeeld. Het drietal Sam van Etten, Jordy en Ferry Jong, liet er geen gras over groeien en werden meerdere partijen in 1 beurt uitgespeeld.

Met de Europese titel op zak keerde het drietal, overladen met complimenten, terug naar West Friesland.

Voor de jury reden om hen als kandidaat te nomineren voor de titel “Sportploeg van het jaar 2014”.

Belangrijkste resultaten in het sportjaar 2014:

1e EK voor Jeugdploegen in Luxemburg
Diverse individuele resultaten

Nominaties
About WFSgala