Blog

10 januari 2016

Irene Schouten prolongeert titel sportvrouw West-Friesland

West-Friesland kiest zijn toppers in de sport

WEST-FRIESLAND – Schaatsster Irene Schouten heeft haar titel Sportvrouw van West-Friesland geprolongeerd. Ook paratriatleet Geert Schipper kreeg evenals vorig jaar de titel bij aangepast sporten. Met sportman 2015 zeiler Coen de Koning, aanstormend talent biljarter Sam van Etten, sportcoach Rik Boonkamp van handbalvereniging SEW en DSV Dance Impression bij de sportploegen zijn zij de sportcoryfeeën 2015 van West-Friesland. Eregast was ‘gouden’ wielrenster Marianne Vos, die de diverse hoofdprijzen uitreikte.

Marianne Vos

Marianne Vos vertelde In een uitgebreid interview hoe zij haar terugslag in 2015 heeft weten te overwinnen en nu weer volop in de race gaat om mee te kunnen doen op de Olympische Spelen. Voor haar wordt eind mei een spannende deadline, tot die datum kan zij zich kwalificeren voor een Olympisch ticket.

Westfriese Olympiërs

Speciaal onderdeel tijdens dit Sportgala was de huldiging van de sporters die West-Friesland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Coen de koning was persoonlijk aanwezig en Nadine Visser presenteerde zich in een speciaal opgenomen film aan de bezoekers in de schouwburg. Ook Bas Takken vertelde over zijn ambities nu hij zich heeft geplaatst voor deelname aan de Paralympics.

Vakjury

De prestaties van de sporters in het afgelopen jaar logen er niet om: een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK ’s, WK ’s en vele andere grote evenementen. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd. Een enorm en vaak moeilijk karwei. ,,We hebben geweldige toppers en de prestaties liggen vaak dicht bij elkaar. Dat maakt het afwegen en beslissen nogal eens tot een helse klus,’’ vertelde juryvoorzitter Jan Burger.

Staande ovatie voor oeuvreprijs

Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Diverse prijzen werden daarvoor uitgereikt. De prijs van verdienste ging naar de Wielervereniging West-Frisia uit Enkhuizen en de Kop-op prijs naar Michel Huysmans van schaatstrainingsgroep Koggenland. Een staande ovatie was er voor Marika Huisman, die op grond van haar enorme lijst van prestaties, de oeuvreprijs in ontvangst mocht nemen.

Spetterend sportgala

Het sportgala werd verrassend geopend met een flitsende flash mob vanuit de zaal door de jongens en meiden van Minh Zone. Samen met de spetterende acts van formatie Double V gaven zij dit sportgala Braziliaanse glas, helemaal in de lijn van het thema van deze sportverkiezingen: de Olympische Spelen in augustus in Rio de Janeiro. Opnieuw werden de sportverkiezingen gepresenteerd door Chris Wobbe en Lobke Berkhout, in voorgaande jaren als wereld topzeilster ook sportvrouw van West-Friesland.

Mogelijk gemaakt

De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen Marjolein en Eveline Mol. Jan Vriend was de samensteller van de uitgebreide beamerpresentatie met een schat aan beelden en sportnieuwtjes gedurende het gehele gala. De algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout. Het evenement werd financieel mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de West-Friese gemeenten en bijdragen van hoofdsponsor Rabobank en tal van bedrijven uit de regio West-Friesland.

De winnaars

 • sportvrouw:                     Irene Schouten / schaatsen
 • sportman:                        Coen de Koning / zeilen
 • sporttalent:                      Sam van Etten / biljarten
 • sportploeg:                      DSV Dance Impression
 • sportcoach:                     Rik Boonkamp / coach
 • aangepaste sporter:          Geert Schipper / paratriathlon
 • oeuvreprijs:                     Mariska Huisman /schaatsen
 • prijs van verdienste:        West-Frisia / Wielervereniging
 • kop-op prijs:                    Michel Huysmans / Schaatsen Koggenland
 • Fotowedstrijd vakjury       Kees van Haastrecht
 • Fotowedstrijd publieksjury  Margot Siegers

Foto’s

Onderstaande foto’s van Alex Gitzels zijn rechtenvrij te gebruiken voor publicatie.

Media, Nieuws, Spotlight
About WFSgala