Blog

20 december 2016

Tess Wester eregast Westfries Sportgala

Keepster Tess Wester van het Nederlands handbalteam is eregast op het Westfries Sportgala op 8 januari in schouwburg Het Park in Hoorn. Tijdens dit groots opgezet gala wordt bekendgemaakt wie over het sportjaar 2016 de winnaars zijn van de verkiezing van sportvrouw, sportman, sportploeg, sportcoach, aangepast sporter en sporttalent.

Vanaf 2012 is Tess Wester keepster van het Nederlands Handbalteam. Naast de tweede plaats bij het EK afgelopen weekend ligt de verrassende kwalificatie voor de Olympische spelen in Rio, waar bovendien nog eens de vierde plaats werd behaald, nog vers in het geheugen. Tess Wester was ook de doelvrouw van het Nederlands handbalteam tijdens de WK’s van 2013 en 2015. In dat laatste jaar verloor Nederland in de finale eveneens van Noorwegen.

Dankzij bemiddeling en sponsoring van de Rabobank is het gelukt om Tess Wester uit te nodigen naar het Westfries Sportgala te komen. Tess Wester komt uit Heerhugowaard en begon haar handbalcarrière daar bij Hugo Girls. Momenteel speelt ze bij BBM Bietigheim in de Duitse Handbal Bundesliga.

Tijdens het Sportgala in Het Park gaat Tess Wester in gesprek met presentatieteam Chris Wobben en Lobke Berkhout.

Genomineerden

De genomineerden voor de Westfriese Sportverkiezingen 2016 zijn inmiddels bekend.
Voor Sportvrouw: Irene Schouten, marathonschaatsen, inline skate; Vera Koedooder, wielrennen; Nadine Visser, atletiek.
Voor Sportman: Simon Schouten, marathonschaatsen; Eyevan Danenberg, vechtsport; Bauke Muller, bridgen.
Sporttalent: Leon Dudink, biljarten; Pippa van Ierssel, kitesurfen; Janno Botman, schaatsen.
Sportcoach: Constantijn Schouten, trainer vv Blokkers; Antoine Gooyers, trainer coach zaalvoetbal Hoornse Veerhuys; Karin Burrekers, trainer coach handbal junioren Westfriesland SEW.
Sportploeg: HBV badminton; Hoornse Veerhuis, zaalvoetbal; DSV Dance Impression, ballroom dance.
Aangepaste sporters: Bas Takken, zwemmen; Megan Hollander, badminton; Geert Schipper, triatlon.

Kaarten

Het Sportgala wordt gepresenteerd met veel spektakel, dans, show en entertainment, en begint om 14.30 uur. Kaarten voor dit evenement zijn voor vijf euro te bestellen op de site van de Westfriese sportverkiezingen en van schouwburg Het Park (www.hetpark.nl). De prijs is inclusief garderobe, koffie/thee bij ontvangst en een gratis pauzedrankje.

Na afloop is er in de foyer van Het Park met muziek van One Pair nog geruime tijd gelegenheid voor gesprekjes, contacten leggen en uiteraard de aanwezige winnaars te feliciteren.

Sportcongres

Voorafgaand aan het Sportgala organiseert de stichting Westfriese Sportverkiezing in samenwerking met Sportservice West-Friesland het sportcongres ‘Levenlang in beweging zijn’. Aanvang 11.45 uur, in Grand café ’t Hop bij de schouwburg (meer info www.westfriesesportverkiezing.nl).

Nieuws, Spotlight
About WFSgala