Blog

10 augustus 2016

Winnaar juli in ‘Westfriese Sport in Beeld’

FH138695©FredHoman

foto door Fred Homan ‘Op jacht naar de kopgroep’

Fred Homan uit Hoogkarspel is voor de tweede keer dit jaar de maandwinnaar bij de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen.

In de maand juli stuurde Fred diverse foto’s in. Ieder weekend trekt Fred erop uit met zijn camera. En dat levert fraaie beelden op met  een diversiteit aan sporten. Dit keer een wielrenner met een bewust vage achtergrond. “Deze foto maakte ik tijdens de laatste wielerronde van Hoogkarspel. Op het moment van de foto is er een kleine kopgroep, zijn er nog enkele ronden te verrijden en zet deze renner aan om te proberen het gat dicht te rijden. De camera heb ik met de wielrenner meebewogen, dat noemen wij panning, om het effect van gedeeltelijke scherpte en het snelheidseffect te creëren.”

Jurylid en vakfotograaf Marcel Rob noemt deze foto, juist vanwege deze bewuste bewegingsonscherpte, ‘een heel knappe foto’. Niet voor alle  juryleden gaat het er om of een foto bewust of bij toeval geschoten is. Bij ieder jurylid gaat het er uiteindelijk om wat voor verhaal een foto oproept. En daarover was de jury het eens. Deze plaat toont snelheid en brengt de ingezette achtervolging prachtig in beeld.

Insturen van sportfoto’s in augustus kan via www.westfriesesportverkiezing.nl .

Technische hoogstandjes zijn niet noodzakelijk. De foto’s worden beoordeeld op originaliteit, humor, emotie of het verhaal dat zij vertellen.

Nieuws
About WFSgala