Blog

11 oktober 2017

‘Wall of Spray’ fotowinnaar maand september

Kiekje van Facebook wordt maandwinnaar fotowedstrijd

Waterskitalent Pemm Huisman uit Bovenkarspel, zij werd dit jaar Benelux Kampioene in het overall klassement, ziet op Facebook een fraaie foto voorbijkomen. Die foto ‘Wall of Spray’ stuurt de 19-jarige in naar de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen. Pemm heeft geen idee wie de maker is van deze prent maar Pemm vindt dat het spectaculaire van het waterskiën er van afspuit. Het talent uit Bovenkarspel is al vijf jaar vrijwel onverslaanbaar op het water. Op alle drie onderdelen, slalom, figuren en schansspringen is zij veelal ongenaakbaar. Dit jaar werd ook met het Nederlandse team de Beneluxtitel in de wacht gesleept.

De jury komt via de wedstrijdleiding van het NK in Maurik er achter wie de foto maakte van de Nederlands Kampioene. Dat is Annelies Engberink uit Veenendaal; als enthousiast waterskiester schiet zij de plaat tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Annelies, niet meer de jongste op de waterskies, beoefent deze sport haar leven lang en is een echte liefhebber.

Zodra Pemm hoort dat de foto waarop zij staat de maandprijs krijgt komt een enthousiaste reactie: ‘Gaaf! Dat is kicken! Je kan hier zien dat wij met meer dan 60 kilometer over het water scheuren. Ja, de snelheid van de speedboot en het opspattende water, dat geeft mij de kick!’

Foto door: Annelies Engberink: ‘Wall of Spray’                

Media
About WFSgala