Blog

9 augustus 2017

Foto met mobieltje blijkt voltreffer

‘Een foto waar je langer naar blijft kijken. Bijzonder moment van deze zwemster met zondermeer  magisch licht. Dus een foto die zeker in de krant gezien mag worden.’ dat zegt professioneel fotograaf  Marcel Rob, jurylid van de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen over de maandwinnaar van juli. Gerda Holla uit Oostwoud schoot deze winnende plaat van zwemster Charlotte Moes aan het Markermeer. En dat gewoon met een mobieltje. De foto is onbewerkt en blijkt een voltreffer.

Gerda is een enthousiast fotografe met een prachtige eigen fotowebsite. Meestal gewapend met een professionele Canoncamera. Blijkbaar heeft ze een speciaal oog want met een simpel mobieltje kan zij het ook. Gerda stuurt regelmatig schitterend werk in; dit is de eerste keer dat zij tot maandwinnaar wordt gekroond. Opmerkelijk is dat Gerda zelf ook openwater zwemster is.

Natuurlijk is er ook deze maand door de jury lang getwijfeld. Want het kiezen tussen shots van bijvoorbeeld een fraaie hordensprong of van een super sprong van een kitesurfer is ondoenlijk. De winnende foto  laat de uitdaging zien die de zwemster voor zich heeft. De uitgestrektheid van het Markermeer, de palen in het water én de donkere lucht zijn symbolische voortekenen van een zware sportieve beproeving.

Het insturen van sportfoto’s voor de maand augustus kan weer via de website van de Westfriese Sportverkiezing, www.westfriesesportverkiezing.nl . Van kiekje met een mobieltje tot wereldshot met een topcamera, alles is welkom.

Foto door Gerda Holla ‘De zwemster en de uitdaging’                

Nieuws
About WFSgala