Blog

9 maart 2017

Fotojury kiest tenslotte voor foto van Sjoerd de Roos

WESTFRIESLAND  – Onder toeziend oog van de sympathieke ondersteuner van de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen, Sportcentrum Hoorn, sprak ook deze maand de jury zich uit. Zoals meestal was het weer een nek-aan-nekrace. Uiteindelijk werd de foto van Sjoerd de Roos ‘Faster than light’ als beste aangewezen.

Sjoerd schoot deze prent half februari bij de Regiocross Anna Paulona. Hij wilde de foto onbewerkt insturen maar nadat hij op Facebook over de bewerkte versie hoorde ‘die moet je insturen’ toen besloot hij dat te doen. Sjoerd vindt ook dat dit sportmoment, het is een sprong van SAV-lid Vasco Mosselman, dankzij de bewerking er nog sneller uitziet.

Wat is de kracht van een foto was de vraag die de jury bezighield. Wat is de uitstraling van de ene en van de andere foto? Vertelt de foto een verhaal? Technische hoogstandjes worden gewaardeerd terwijl daarnaast ook een gewoon modaal kiekje waardering kan oogsten. Heel veel criteria passeren de revue waardoor de keuze zelden afgetekend is. Smaak speelt zeker een rol. Begrijpelijk dat daarom een deelnemer verzuchtte: ‘De vakjury heeft zelden gelijk!’

Het insturen van West-Friese sportfoto’s voor de maand maart is inmiddels mogelijk via de website van de Westfriese Sportverkiezing. De jury is er van overtuigd dat veel fotografen in de regio nog te bescheiden zijn en roept ieder op om geslaagde sportfoto’s in te sturen. Het mag de jury best nog moeilijker worden gemaakt.

Foto: Sjoerd de Roos met ‘Faster than light’

Nieuws
About WFSgala