13 februari 2017

Fotowedstrijd maakt goede start in 2017

De fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen is goed begonnen. Er werden in januari 22 prachtige platen ingestuurd. Dat is meer dan de vorige jaren in januari. Een hoopvol teken dat ook dit jaar een goed beeld ontstaat van de sport in West-Friesland. Deze maand passeerden weer veel verschillende sporten; opvallend zijn deze maand de bijdragen van schaken en rugby.

Ingestuurd werden actiemomenten, opnamen vol van emotie, shots die een verhaal vertellen en plaatjes van bijzondere momenten. De winnende foto is een voorbeeld van zo’n bijzonder vastgelegd moment.

De maker van de foto, Frank Brussel uit Hoorn, vertelt:’Het gebeurde in de rust bij de 4e bekerronde tussen Kolping Boys uit Alkmaar en SC Dynamo uit Ursem. Ik stak het veld over en toen zag ik dit en drukte de ontspanknop in. Later zag ik het mooie ervan nog meer.’

Frank Brussel werkt bij een bakkerij in Avenhorn, vaak ook in het weekend. Maar als het even kan is hij de laatste jaren te vinden langs de lijn. Vaak bij SC Dynamo en de laatste maanden ook bij FC Volendam, de jeugd van AZ en HV Veerhuys. Drie jaar geleden maakte hij al wel veel foto’s maar nadat hij een keer werd gevraagd om mee te gaan naar SC Dynamo toe was hij verkocht. Voetbalmomenten vastleggen werd zijn specialiteit. In januari 2015 was Frank ook al de maandwinnaar. Knap om dat twee jaar later te herhalen!

Het insturen van sportfoto’s voor de maand februari kan via de website van de Westfriese Sportverkiezing. Van kiekje tot wereldshot, alles is welkom.

Foto door Frank Brussel, titel ‘Papa succes wensen’

Nieuws
About WFSgala