Blog

8 januari 2017

Irene en Simon Schouten pakken titel topsporters West-Friesland

WEST-FRIESLAND – Een bijzonder spektakel gistermiddag op het Westfries Sportgala: zus en broer Irene en Simon Schouten uit Andijk zijn sportvrouw en sportman 2016 van West-Friesland. Irene pakte daarmee voor de derde achtereenvolgende keer deze titel. Evenals Geert Schipper, die voor de derde keer de titel verdiende bij aangepast sporten. De andere toppers waren aanstormend talent Janno Botman, coach Antoine Gooyers, en, evenals vorig jaar: sportploeg DSV Dance Impression. De Kop-op prijs was voor Mike Vlaar en de prijs van verdienste ging naar Piet en Karin Schipper. De oeuvreprijs was voor Vera Koedoder.

Speciale gast was deze keer Tess Wester, de keepster van het zo succesvolle Nederlands handbalteam, dat twee weken zilver behaalde op het wereldkampioenschap en op de Olympiasche Spelen in Rio verraste met een vierde plaats. Tientallen handbalstertjes uit de regio waren speciaal voor haar naar het sportfeest gekomen. Met treffende doelworpen door de zaal van de schouwburg, met fotoshoots en handtekeningen had Tess alle aandacht voor hen.

De prestaties van de sporters in het afgelopen jaar logen er niet om: een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK ’s, WK ’s en vele andere grote evenementen. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd.

Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. Diverse prijzen werden daarvoor uitgereikt. De prijs van verdienste ging naar Piet en Karin Schipper uit Medemblik en de Kop-op prijs naar Mike Vlaar uit Obdam. Een staande ovatie was er voor Vera Koedoder, die op grond van haar enorme lijst van prestaties, de oeuvreprijs in ontvangst mocht nemen.

Het sportgala werd verrassend geopend met een flitsend optreden van de jongens en meiden van Minh Zone. Opnieuw werden de sportverkiezingen gepresenteerd door Chris Wobbe en Lobke Berkhout, in voorgaande jaren als wereld topzeilster ook sportvrouw van West-Friesland.

De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen Marjolein en Eveline Mol. Jan Vriend was de samensteller van de uitgebreide beamerpresentatie met een schat aan beelden en sportnieuwtjes gedurende het gehele gala. De algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout.

Het evenement werd financieel mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de West-Friese gemeenten en bijdragen van hoofdsponsor Rabobank en tal van bedrijven uit de regio West-Friesland.

Nieuws
About WFSgala