Blog

15 december 2017

Nominaties Westfriese Sportverkiezingen 2017

De nominaties voor de Westfriese Sportverkiezingen over 2017 in de diverse categorieën zijn bekend. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Westfries Sportgala op 14 januari 2018 in schouwburg Het Park in Hoorn.

De genomineerden zijn:

Voor Sportvrouw: Nadine Visser, atletiek; Irene Schouten, schaatsen; Michelle Oud, atletiek.

Voor Sportman: Nicholas Heiner, zeilen; Eyevan Danenberg, kickboxen/vechtsport; Simon Schouten, schaatsen.

Voor Sporttalent: Jordy van Workum, schaatsen; Glenn van Stralen, motorracen; Lieke Klaver, atletiek.

Voor Aangepaste sporters: Jeffrey Stuut, skiën; Geert Schipper, triatlon; Bas Takken, zwemmen.

Voor Sportcoach: Ruben Olijhoek, voetbaltrainer Hollandia jeugd onder de 15 jaar; Nina George-Koek, voetbalcoach Hovocubo 2; Kurt Findhammer, coach Dance Impression.

Voor Sportploeg: Hollandia junioren, voetbal; Horna jeugd, biljarten; West Frisia, wielrennen.

Nominates

Juryleden met een directe relatie naar de sport hebben bijna een jaar lang, tot en met begin december van dit jaar de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele West-Friese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze in actief zijn in de West-Friese sportwereld. En ook dit jaar blijkt dat de genomineerden van de West-Friese Sportverkiezingen borg staan voor sport van heel hoog niveau. Dat maakte het soms heel lastig om te komen tot een verantwoorde keuze voor de nominaties. Heel veel andere sporters bereikten eveneens prachtige prestaties; ook hun namen worden gepresenteerd tijdens het gala.

Thema

Het thema van het sportgala is dit jaar ‘De uitdaging’. De organisatie van het de Westfriese sportverkiezingen wil daarmee onderstrepen, dat het voor iedere sporter, en zeker de topsporters altijd weer een uitdaging is om een prestatie te bereiken, of, soms nog moeilijker, te handhaven. Achter de schermen zijn onze sporters vrijwel iedere dag bezig met hun sport. Het vergt van hen een enorme discipline en doorzettingsvermogen, kortom, een voortdurende uitdaging

Entertainment

Het Sportgala begint om 14 uur en wordt gepresenteerd met veel spektakel, dans, show en entertainment. Dansgroep Minh Zone komt met flitsende danceacts, One Pair zorgt voor de muziek, en zorgvuldig samengestelde beamerpresentaties onderstrepen waar het allemaal om draait.

Het gala is zonder pauze één grootse, flitsende show waarin de sport en de sporters centraal staan. Na afloop wordt het programma onder het genot van een drankje voortgezet in de foyer van Het Park. Dan worden onder meer de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd en van de prijsvraag voor het bezoekende publieke. Ook is er met muziek van One Pair nog geruime tijd gelegenheid voor gesprekjes, contacten leggen en uiteraard de aanwezige winnaars te feliciteren.

Fotowedstrijd

Vanaf vandaag kan er gestemd worden voor de publieksprijs van de fotowedstrijd ‘Westfriese Sport in Beeld’. Stemmen kan tot 25 december via www.westfriesesportverkiezing.nl en klik op fotowedstrijd. De uiteindelijke winnaar wordt ook tijdens het sportgala op 14 januari 2018 bekendgemaakt.

Kaarten

De Westfriese sportverkiezingen kunnen worden georganiseerd dankzij financiële ondersteuning van het Westfriese bedrijfsleven en de Westfriese gemeenten. Kaarten voor dit evenement zijn voor vijf euro via deze link te bestellen. De prijs is inclusief garderobe en koffie/thee bij ontvangst.

Nieuws, Nominaties
About WFSgala