Blog

14 september 2017

Ploegentijdrit levert winnende foto op


De winnaar van augustus bij de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezing bleek een bekende  bij de jury. Want in 2016 won Fred Homan de jaarprijs van de vakjury met een fraaie sportfoto. Nu is zijn inzending, ‘Heen of Terug’,  weer goed voor goud. De vakjury die bij het kiezen van de maandwinnaar de namen van makers niet kan zien, zal de jaarprijzen over 2017 overigens uitreiken op 14 januari 2018 in Schouwburg het Park.

Fred Homan uit Hoogkarspel heeft een prachtige fotowebsite. Daar blijkt dat hij ook foto’s maakt van dieren, steden, architectuur, landschappen; portretten is ook een specialiteit. Zijn kunde viel de jury deze maand op: ‘een technisch knappe foto die vragen oproept’. Op de intrigerende foto zien we Jan-Willem Groeneveld tijdens de ploegentijdrit in de Wieringermeer georganiseerd door WV West-Frisia geldend voor de clubcompetitie. Er deden 30 ploegen mee uit heel Nederland, waaronder RWC Ahoy waar deze renner lid van is. Er werd 42 km gereden; gestart werd er bij gemaal Lely. De snelste ploegen kwamen bijna tot 50 km gemiddeld!

Fred Homan vertelt: ’De tijdrit vind ik veruit de mooiste wielerdiscipline. Het is een gevecht met jezelf. Ook de outfit en mooie fietsen zijn leuk om te fotograferen, maar bovenal de grimas van inspanning.’

Foto door Fred Homan ‘Heen of Terug’                

Nieuws
About WFSgala