Blog

11 mei 2018

Foto van de maand: “Oerend hard”

Onder lastige omstandigheden houdt Sjors de Jonge uit Zwaagdijk-West zijn motor in balans. Sjoerd de Roos maakt deze foto tijdens de training van de DMX wedstrijd op de crossbaan MC Flevoland in Lelystad. De wedstrijd wordt later afgelast wegens hevige regenval. Sjoerd noemt de foto “Oerend Hard”, naar het nummer uit de jaren ’70 van de Achterhoekse popgroep Normaal.

“Ik maak normaal alleen foto’s bij hardloop- en atletiekwedstrijden.” zegt Sjoerd. “Het was de eerste keer dat ik bij de motorcross was en feit dat mijn foto nu de maandverkiezing wint zegt me dat ik het goed gedaan heb.”

De fotojury vindt het moment dat is vastgelegd mooi. Ondanks de opspattende modder is de geconcentreerde blik van de motorrijder goed te zien. Volgens de jury is dat belangrijk bij een foto: “die blik houdt de aandacht van de kijker vast.” Zijn tip voor een goede sportfoto? Sjoerd: “Dat vooral de sporter goed in beeld komt.” Veel oefenen en een portie geluk helpen volgens hem ook. “Van de 1000 foto’s die ik soms op een dag maak, zijn er meestal maar twee of drie echt mooi.”

Doe ook mee

Staat jouw sportfoto volgende maand op de voorpagina? Stuur ook deze maand weer jouw leukste, mooiste, grappigste of beste sportfoto’s van mei in via de website van de Westfriese Sportverkiezing.

 

Foto door Sjoerd de Roos: ‘Oerend hard’                

Nieuws
About WFSgala