Blog

12 juli 2018

Foto van de maand “Venhuizer autocross”

Een spectaculaire foto, aldus de jury van de fotowedstrijd Westfriese Sport in Beeld. Nop van Warmerdam maakte deze foto bij de jaarlijkse autocross in Venhuizen.  “Ik stond bij het maken van deze foto aan de veilige buitenkant van de baan, bij de eerste bocht. Daar is de kans het grootst dat je spectaculaire beelden vangt. Deze manche van de Keverklasse was net begonnen en dan zitten de auto’s nog dicht op elkaar. Met een hoop decibel en stof persen ze zich door de bocht heen en dat gaat er ruig aan toe.”

Nop fotografeert ook atletiek en voetbal, maar de autocross stond dit jaar hoog op zijn lijstje vanwege de enorme uitdaging. “Deze foto sprong er voor mij uit, omdat het opspattende kluiten en het stof typisch is voor deze sport en ook omdat de heftige strijd tussen de coureurs zo duidelijk te zien is.”

De jaarlijkse autocross in Venhuizen wordt georganiseerd door de Stichting AutoCross Venhuizen (SACV). Nop: “De gezellige sfeer op het terrein doet mij denken aan die typisch Amerikaanse films, ergens op het droge, stoffige platteland waar een commentator door de luidsprekers schalmt. Dit evenement hoort op het Westfriese platteland: het is gezellig en lekker gemoedelijk.”

Staat jouw sportfoto volgende maand op de voorpagina? Stuur ook deze maand weer jouw leukste, mooiste, grappigste of beste sportfoto’s van juli in via de website van de Westfriese Sportverkiezing.

foto: Nop van Warmerdam ‘Vol Gas’

Nieuws
About WFSgala