Blog

19 maart 2018

Fred Homan schiet unieke plaat in het Olympisch Stadion

De technisch hoogstaande foto van Fred Homan uit Hoogkarspel ‘Op de billen….’ is de maandwinnaar van februari geworden van de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezing.

De foto werd genomen op ‘de coolste baan’ van Nederland tijdens een marathon om de KPN Cup waaraan veel West-Friezen deelnamen. Bij de dames waten het Eva Buurman,Kelly Schouten en Beau Wagemaker.

Het was nat en koud. Dat is moeilijk voor een fotograaf, bovendien brandde de stadionverlichting niet op volle sterkte. Dan toch zo’n plaat schieten vindt de jury bijzonder knap. De angstschreeuw van de gevallen rijdster, de op haar afstormende scherpe schaatsen en dat het onderwerp wel en de andere schaatsers niet scherp zijn maak de foto echt bijzonder.

Fred Homan, jaarwinnaar van de vakjuryprijs 2016, vertelt: ‘Ja, de omstandigheden waren moeilijk. Maar hoe dankbaar is het juist dan als deelnemers na afloop hun blijdschap tonen als zij de foto zien. Daar doe ik het voor!’ Zoals een aantal andere vast inzenders stuurt ook Fred vrijwel maandelijks één of meer foto’s in. Dankzij al die inzendingen ontstaat een goed beeld van de sport in West-Friesland. Daar is de jury blij  mee en dit keer koos zij voor een technisch hoogstandje en een foto die een verhaal vertelt!

Foto’s kunnen ook deze maand weer ingestuurd worden via www.westfriesesportverkiezing.nl; de winnaar staat voorop het Westfries Weekblad op 11 april!

foto Fred Homan ‘Op de billen…..’                

Nieuws
About WFSgala