Blog

10 augustus 2018

Sportfoto van de maand: Gooi naar de eerste plek

Een zomers beeld van beach handball wint deze maand de Westfriese Sport in Beeld Fotowedstrijd. Op de foto staat o.a. Nanda Jansma uit Andijk. Zij speelt zaalhandbal bij de selectie van Westfriesland SEW uit Nibbixwoud. Eelco Schaap schoot deze foto tijdens het NK Beach Handball 2018 in Biddinghuizen. Hier speelt de top van Neerlands handbal jaarlijks om de titel.

“Als fotograaf streef ik er naar sfeer en emotie vast te leggen” zegt Eelco. “Vooral tijdens handbal en beach handball toernooien. Daar laten de spelers hun kunsten zien. Een ‘vlieger’ of ‘pirouette’ levert meer punten op”. Eelco legt zo’n mooi moment vast: “Op de foto heeft Nanda de piro achter de rug, hangt mooi in de lucht om het schot succesvol te lossen.” Nanda en haar team Hiekka Hauskaa (Fins voor ‘spelen in het zand’) werd op het NK knap 3de en zal volgend jaar opnieuw een gooi doen naar de eerste plek.

Insturen

Staat jouw sportfoto volgende maand op de voorpagina? Stuur dan deze maand jouw leukste, mooiste, grappigste of beste sportfoto’s van augustus in via de website van de Westfriese Sportverkiezing.

Foto: Eelco Schaap ‘NK Beach Handball’

 

Nieuws
About WFSgala