Blog

25 januari 2018

Twee winnaressen bij fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezingen

In de foyer van Schouwburg Het Park werden onder feestelijke klanken zondag de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezing. In totaal werd er in 2017 een record aantal foto’s ingestuurd, 282! Maar liefst 49 sportdisciplines waren dit keer vertegenwoordigd. Het biedt een goed inzicht in de sport in West-Friesland van dit moment.

Publieksprijs

Het publiek kon in december haar stem uitbrengen. Er werden meer dan 2000 stemmen uitgebracht. Uiteindelijk bleek de foto van Angelina Carol uit Zwaagdijk-West met 421 stemmen de absolute winnaar van de publieksprijs; de foto ‘Een goed gesprek met de trainer’ geeft een bijzonder pedagogische moment weer.

Smartphone

Eveneens een bijzonder moment werd vastgelegd, en nog wel gewoon met een smartphone, door Gerda Holla uit Oostwoud. Haar foto ‘De zwemster en de uitdaging’ ging er vandoor met de vakjuryprijs 2017. Op de foto zwemster Charlotte Moes die zondag uit handen van initiator en jurylid van de fotowedstrijd, Ted van der Bruggen, een vergroting van deze foto kreeg overhandigd.  Dit fotomoment brengt de uitdaging waar de zwemster voorstaat prachtig in beeld. De uitgestrekte  watervlakte en de dreigende wolkenlucht onderstrepen de strijd die de zwemster voor zich heeft.

Man vs Vrouw

Dit jaar dus twee winnaressen terwijl het aantal inzendingen van mannelijke liefhebbers die van de vrouwelijke fotografen  in ruime mate overtreft.

Winnaar van de publieksjury

Winnaar van de vakjury

Nieuws
About WFSgala