Blog

14 februari 2019

Amateurfotograaf Sjoerd de Roos doet een geslaagd experiment

Op de foto ‘Geen horde te hoog’ van Sjoerd de Roos uit Hoorn ziet de jury het Olympische motto Citius, Altius, Fortius , wat betekent  “Sneller, Hoger, Sterker”.

Jurylid en organisator Ted van der Bruggen stelt: “Deze drie fasen van de hordesprong verbeelden die symbolische betekenis. De foto laat ook zien waar de fotografie in de 21e eeuw in terecht is gekomen. Wij zien een combinatie van goede fototechniek qua scherpte, het vermogen om in één seconde meerdere opnamen te maken enerzijds en anderzijds het gebruik van Photoshop waardoor wij niet meer weten of alles wat wij zien wel echt is.“

Amateur fotograaf Sjoerd de Roos vertelt: “We zien hier Ella Mosselman, toen C-junior en lid bij SAV uit Grootebroek, tijdens een competitiewedstrijd in 2017. Zij wint hier het onderdeel 80 meter horden. Het is duidelijk dat de foto is bewerkt want er is maar één Ella. Normaal bewerk ik een sportfoto niet of nauwelijks. Dit was een experimentje dat dankzij de rustige achtergrond goed lukte.”

Na vier jaar fotowedstrijd van de Westfriese Sportverkiezing wordt er nu een punt achtergezet. De fotowedstrijd heeft er voor gezorgd dat deze jaren de sport in West-Friesland goed is vastgelegd. Van meer dan 25 sporten werden er foto’s ingestuurd. In één maand zelfs een keer meer dan 40 inzendingen. De jaarlijkse uitreiking van de jaarprijzen in Schouwburg Het Park waren hoogtepunten. Er kunnen echter geen foto’s meer worden ingestuurd. De juryleden Gerben van ’t Hek, Marcel Rob en Ted van der Bruggen gaan zich richten op andere sportactiviteiten. Stuk voor stuk sportliefhebbers die nieuwe initiatieven ondernemen. Alle inzenders van de afgelopen jaren worden bedankt voor hun bijdragen.

foto door: Sjoerd de Roos: ‘Geen horde te hoog’                

Nieuws
About WFSgala